ΕΛΛΑΔΑ

Υπάλληλος της Βουλής μεταξύ των συλληφθέντων στα Εξάρχεια

Υπάλληλος της Βουλής μεταξύ των συλληφθέντων στα Εξάρχεια
EUROKINISSI/φωτογραφία αρχείου

Ένας 37χρονος υπάλληλος της Βουλής είναι μεταξύ των έντεκα αντιεξουσιαστών που συνελήφθησαν από τη διμοιρία που δέχτηκε επίθεση με μολότοφ και ξύλα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες προσελήφθη το 2003, με καθεστώς ιδιωτικού δικαίου, στην Υπηρεσία υποστήριξης έργου.

Όπως σχεδόν κάθε βράδυ, έτσι και χθες, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με εμπρηστικούς μηχανισμούς στη διμοιρία που βρίσκεται στη Χαριλάου Τρικούπη. Αυτή τη φορά όμως, οι αστυνομικοί απάντησαν και μάλιστα καταδίωξαν τους νεαρούς μέχρι την πλατεία των Εξαρχείων.

Εγκλώβισαν τα έντεκα άτομα, τους πέρασαν χειροπέδες και τους οδήγησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Έγινε έρευνα στα σακίδιά τους, αλλά και στο εάν είναι σεσημασμένοι από το τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας και όπως προέκυψε κάποιοι από αυτούς είχαν προσαχθεί ξανά στο παρελθόν για επιθέσεις.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη των 11 αντιεξουσιαστών άρχισε όταν μετά την καταδίωξη των ΜΑΤ μπήκαν για να κρυφτούν σε μια κάβα που βρίσκεται στη Σπύρου Τρικούπη, πάνω στην πλατεία Εξαρχείων.

Μάλιστα, κατέβασαν και τα ρολά του καταστήματος για να κρυφτούν. Οι αστυνομικοί όμως των ΜΑΤ περικύκλωσαν το κατάστημα, ειδοποίησαν τον ιδιοκτήτη και δεν έφευγαν από το σημείο εάν δεν έβγαζαν τους 11 μέσα από το κατάστημα για να τους φορέσουν χειροπέδες.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι νωρίτερα κατά τη διάρκεια της επίθεσης με μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών των ΜΑΤ, τραυματίστηκε-ευτυχώς ελαφρά- ένας διερχόμενος Γεωργιανός που έτυχε να περνάει από το σημείο τη στιγμή της επίθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ