ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Βροχές και καταιγίδες φέρνει ο «Μίνωας»

Κακοκαιρία: Βροχές και καταιγίδες φέρνει ο «Μίνωας»

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας από την Πέμπτη, με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε μερικές περιοχές. Σε ισχύ παραμένει και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που έχει εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την κακοκαιρία «Μίνωας», όπως «βαφτίσθηκε» από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα σφοδρά μπουρίνια την Παρασκευή δημιούργησαν πλημμυρικά φαινόμενα σε Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ οι κατά τόπους χαλαζοπτώσεις προκάλεσαν ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Το Σάββατο, 16 Ιουνίου

Κατά διαστήματα την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανόν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν η Ήπειρος, η υπόλοιπη Στερεά, η υπόλοιπη Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Θράκη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου και η Κρήτη.

Την Κυριακή, 17 Ιουνίου

Κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όλα τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου (τα νοτιότερα).

Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Ιουνίου

Τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες όλα τα ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ