ΕΛΛΑΔΑ

Οι Ελβετοί, ο χρυσός και το «τέχνασμα» της ληστείας

Οι Ελβετοί, ο χρυσός και το «τέχνασμα» της ληστείας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Ληστεία με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας και λεία 600.000 ευρώ οργάνωσαν ένας ενεχυροδανειστης και Αλβανός συνεργό του, όμως προδόθηκε από το... viber.

Οι δράστες της περίεργης αυτής υπόθεσης ύστερα από επαφή με εταιρεία ελβετικών συμφερόντων, που δραστηριοποιούνται στην αγορά χρυσού επιχείρησαν να τους πείσουν ότι μπορούν να τους πουλήσουν 19 κιλά χρυσού. Ο Ιταλός διαμεσολαβητής ως εκπρόσωπος της εταιρείας, ήρθε σε επαφή με Αλβανό, ο οποίος διατηρούσε επαφές με 43άχρονο ιδιοκτήτη ανταλλακτηριου- ενεχυροδανειστηριου, στο Παγκράτι, κι εξέφρασε το ενδιαφέρον δύο Αυστριακών κι ενας Βούλγαρου, που ήθελαν να αγοράσουν το πολύτιμο μέταλλο.

Ακολούθησε συνάντηση με τους «θηρευτές χρυσού» στο ενεχυροδανειστήριο του 43άχρονου στο Παγκράτι. Ο Έλληνας στον οποίος αποδίδεται η "έμπνευση" της ληστείας, ενημέρωσε τους υποψήφιους αγοραστές ότι θα τους διέθετε την ποσότητα χρυσού και αποχώρησε από το μαγαζί ενώ στη συνέχεια στην επιχείρηση εισέβαλλαν ένοπλοι οι δύο συνεργοί του 29άχρονου. Χτύπησαν στο κεφάλι τον ένα Αυστριακό, του αφαίρεσαν τη μαύρη βαλίτσα με τα 600.000 ευρώ και διέφυγαν. Ωστόσο όπως προέκυψε κατά την Αστυνομική έρευνα, οι οδηγίες που έδινε ο 29άχρονος στους συνεργούς του μέσω της εφαρμογής Viber, δεν ήταν αρκετά σαφείς με αποτέλεσμα να τον κλειδώσουν μαζί με την ομάδα των εκπροσώπων της εταιρείας του εξωτερικού, στο ενεχυροδανειστήριο.

Θύματα και ο συνεργός της ληστείας, απεγκλωβίστηκαν από κλειδαρά, δύο ώρες αργότερα ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε η σύλληψή τους, και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ