ΕΛΛΑΔΑ

Κανένα ελαφρυντικό στον 76χρονο που σκότωσε τον γιο του

Κανένα ελαφρυντικό στον 76χρονο που σκότωσε τον γιο του
Στη φυλακή θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του ο 76χρονος, ο οποίος τον Δεκαπενταύγουστο του 2014 πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο του στο Άστρος Κυνουρίας. EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε αργά το βράδυ της Παρασκευής (18/12) το Κακουργιοδικείο Τρίπολης στον 76χρονο πατέρα, ο οποίος ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου του 2014 πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο γιο του στο Άστρος Κυνουρίας.

Ο δράστης του εγκλήματος που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, είχε επιχειρήσει να σβήσει τα ίχνη του, μεταφέροντας το πτώμα του παιδιού του σε χωματερή του Άστρους και βάζοντάς του φωτιά.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δικαστήριο, έκρινε ενόχους και τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, επίσης χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, παρά το σχετικό αίτημα που υπεβλήθη από τους δικηγόρους υπεράσπισης.

Ύστερα από τετράωρη σύσκεψη, το Κακουργιοδικείο Τρίπολης έκανε δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως, τόσο ως προς την ενοχή των κατηγορουμένων όσο και ως προς τις ποινές που επεβλήθησαν.

Στον πατέρα του θύματος, εκτός από τα ισόβια για την δολοφονία του 39χρονου γυμναστή, επεβλήθη και ποινή ενός έτους για οπλοχρησία και δύο έτη για εμπρησμό.

Στη σύζυγό του και μητέρα του θύματος, επεβλήθη ποινή καθείρξεως δέκα ετών, με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που θα ασκήσουν οι δικηγόροι υπεράσπισης.

Στον αδελφό του παιδοκτόνου, το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και δυο χρόνια για τον εμπρησμό, ενώ στην γυναίκα του επεβλήθη ποινή φυλάκισης δύο ετών. Να σημειωθεί ότι οι δύο τελευταίοι κατοικούν στο εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ