ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Εξάρθρωσαν σπείρα οι αρχηγοί της οποίας υποδύονταν τους... ανήμπορους

Βόλος: Εξάρθρωσαν σπείρα οι αρχηγοί της οποίας υποδύονταν τους... ανήμπορους
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αρχηγοί κυκλώματος που διακινούσε ηρωίνη αποδείχθηκε ότι ήταν μια "περίεργη" οικογένεια στο Βόλο τα μέλη της οποίας εμφανίζονταν ότι ήταν άποροι και ανήμποροι.

Πρόκειται για ζευγάρι ενός 49χρονου Βολιώτη και της 36χρονης συντρόφου του που είναι άνεργοι με παιδιά από διαφορετικούς γάμους και που για να καλύψουν τις δραστηριότητές τους, είχαν καταφέρει να εκδώσουν κάρτα σίτισης και αλληλεγγύης, τη στιγμή που υπολογίζεται ότι τα έσοδά τους από την πώληση ηρωίνης, έφταναν τα 700 ευρώ ημερησίως.

Έμεναν σε ιδιόκτητο σπίτι όπου έκρυβαν την ηρωίνη ενώ διέθεταν και αποθήκη - εργαστήριο, όπου την τεμάχιζαν και τη μοίραζαν σε μικρότερες ποσότητες για να την πουλήσουν τα άλλα μέλη του κυκλώματος σε 22 χρήστες, κατά των οποίων η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία.

Ωστόσο, η παράνομη δραστηριότητά τους δεν κράτησε πολύ, αφού έπειτα από πληροφορία που υπήρχε από τον περασμένο Αύγουστο, ότι διακινούν ηρωίνη και μετά από πολύμηνη παρακολούθηση από τους αστυνομικούς από τον Οκτώβριο μέχρι και χθες, η σπείρα εξαρθρώθηκε.

Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι εκτός από το ζευγάρι των αρχηγών, εμπλέκεται και ένας 58χρονος από την Αθήνα, καθώς και άλλοι πέντε Βολιώτες από 30 ως 42 χρονών, περιφερειακά στελέχη που πωλούσαν τα ναρκωτικά στους χρήστες.

Σε βάρος των οκτώ συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ