ΕΛΛΑΔΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2016: Δόθηκε παράταση έως τις 8 Ιανουαρίου

Τέλη κυκλοφορίας 2016: Δόθηκε παράταση έως τις 8 Ιανουαρίου
Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δόθηκε παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας έως τις 8 Ιανουαρίου και όσοι δεν τα έχουν πληρώσει έχουν ακόμη περιθώριο. 

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε την πολυπόθητη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο επισημαίνεται ότι:

1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.

2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.

3. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA το πρωί είχε προαναγγείλει την σχετική εξέλιξη.

«Τα δεδομένα που είχαμε έως την Τρίτη, ήταν ότι είχαν πληρωθεί τα τέλη για 4,5 εκατ. οχήματα. 'Αρα, θα δούμε τι έγινε και χθες και μέσα στην ημέρα θα ληφθεί η απόφαση για παράταση λίγων ημερών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα», δήλωσε.

Το υπουργείο Οικονομικών μέσω του Τρύφωνα Αλεξιάδη προανήγγειλε την Πέμπτη (31/12) ολιγοήμερη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων για όσους αποφασίσουν να μην πληρώσουν τα τέλη και ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο MEGA, «τα δεδομένα που είχαμε έως την Τρίτη, ήταν ότι είχαν πληρωθεί τα τέλη για 4,5 εκατ. οχήματα. 'Αρα, θα δούμε τι έγινε και χθες και μέσα στην ημέρα θα ληφθεί η απόφαση για παράταση λίγων ημερών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα».

Σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν πριν τις δηλώσεις του υφυπουργού, η προθεσμία πληρωμής των τελών και κατάθεσης πινακίδων θα εξέπνεε σήμερα.

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για τους κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών είναι δυνατό να γίνει και ηλεκτρονικά με εκτύπωση της ταυτότητας οφειλής από την ιστοσελίδαwww.gsis.gr και πληρωμή σε τράπεζα ή ταχυδρομείο του ποσού που αντιστοιχεί.

Για να γίνει η εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας από το TAXISNET ο χρήστης πρέπει να πληκτρολογήσει τη διεύθυνση

https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp

και στη συνέχεια κάνει κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ».

Διαβάστε επίσης:

Στους 107.000 οι ιδιοκτήτες ΙΧ που παρέδωσαν πινακίδες στην εφορία το 2015

ΔΗΜΟΦΙΛΗ