ΕΛΛΑΔΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2016:Την Παρασκευή τελειώνει η παράταση

Τέλη κυκλοφορίας 2016:Την Παρασκευή τελειώνει η παράταση
Η Παρασκευή είναι η τελευταία μέρα πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ελάχιστες είναι μέχρι τώρα οι πληρωμές για τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και οι καταθέσεις πινακίδων στις εφορίες, μετά την παράταση που δόθηκε την τελευταία στιγμή, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016.


Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την παράταση που δόθηκε, το υπουργείο διευκρινίζει ότι:

1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.
2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.
3. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη.

Πρόστιμο

Σε περίπτωση που δεν εξοφληθεί το ποσό που αντιστοιχεί στην κατηγορία του αυτοκινήτου, επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών στο διπλάσιο.

Η πληρωμή των τελών

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για τους κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών είναι δυνατό να γίνει και ηλεκτρονικά με εκτύπωση της ταυτότητας οφειλής από την ιστοσελίδα www.gsis.gr και πληρωμή σε τράπεζα ή ταχυδρομείο του ποσού που αντιστοιχεί.
Το ποσό μπορεί να πληρωθεί και μέσω e-banking.

Για να γίνει η εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας από το TAXISNET ο χρήστης πρέπει να πληκτρολογήσει τη διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp

και στη συνέχεια κάνει κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ