ΕΛΛΑΔΑ

Τι πρέπει να προσέξουμε στην εποχική γρίπη - Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας συμβουλεύει

Τι πρέπει να προσέξουμε στην εποχική γρίπη - Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας συμβουλεύει
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στους 6 νεκρούς έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών από το κύμα εποχικής γρίπης που φαίνεται πως ξεσπάει στη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Την ίδια στιγμή 47 άνθρωποι νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της χώρας με τα συμπτώματα της γρίπης. Σημειωτέων, πως ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων είναι περίπου στα 55 έτη πράγμα που δείχνει πως η γρίπη δεν είναι επίφοβη μόνο για τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Για τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάτη του ΚΕΕΛΠΝΟ κ.Σωτήρη Τσιόδρα «πρόκειται για μάλλον προβλέψιμο φαινόμενο στο βόρειο ημισφαίριο που αναμένεται να διαρκέσει έως τις αρχές Απριλίου. Ο καθηγητής που μίλησε στο CNN GREECE συμβουλεύει τους πολίτες για το τι πρέπει να προσέξουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όσοι παρουσιάζουν προβλήματα υγείας και ασθενήσουν να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια το πρώτο 48ωρο.

Όσοι δεν παρουσιάζουν προβλήματα υγείας αλλά ασθενήσουν με βαρύ πυρετό και έντονο βήχα να αναζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια.

Όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου όπως οι ηλικιωμένοι και δεν έχουν εμβολιαστεί να προχωρήσουν άμεσε σε εμβολιασμό. Για να δημιουργηθούν τα κατάλληλα αντισώματα στον οργανισμό απαιτούνται 7 έως 10 μέρες.

Τέλος, συνίσταται σε όλους να προσέχουν τους κανόνες υγιεινής όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, αναπνευστική υγιεινή με κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος. Επιπλέον ζεστό ντύσιμο τις επόμενες μέρες που αναμένεται κακοκαιρία.

Διαβάστε ακόμα:

Και 6ος νεκρός από τη γρίπη- Ελλείψεις σε κρεβάτια ΜΕΘ καταγγέλουν ιατροί και νοσηλευτές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ