ΕΛΛΑΔΑ

Ψάχνουν για τους αποστολείς των φακέλων με σφαίρες σε Αλεξιάδη, Λιγωμένου

Ψάχνουν για τους αποστολείς των φακέλων με σφαίρες σε Αλεξιάδη, Λιγωμένου

Έρευνες για τον προσδιορισμό των αποστολέων επιστολικών φακέλων με σφαίρες, χθες στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη και την περασμένη Παρασκευή στην προεδρο της Επιτροπής Σοφών, Άννα Λιγωμένου διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.

Ακολουθώντας την "αντίστοφη" πορεία της αλληλογραφίας, των δύο επιστολικών φακέλων, με παραλήπτες τον κ. Αλεξιάδη και την κα Λιγωμένου, οι αστυνομικοί κατέληξαν στα ΕΛΤΑ Π. Φαλήρου.

Ήδη έχει γίνει επικοινωνία και εχει παραληφθεί το βιντεοληπτικό υλικό από τις καμερες ασφαλείας του ταχυδρομικού υποκαταστήματος, προκειμένου να εξετασθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Όπως έχει μέχρι στιγμής προκύψει κατά τις έρευνες, οι δύο αποστολές πραγματοποιήθηκαν με τρεις ημέρες διαφορά.

Κατά τον έλεγχο της αλληλογραφίας από υπάλληλο των γραφείων, εντοπίσθηκε (23/10) ο φάκελος με παραλήπτη την πρόεδρο της Επιτροπής Σοφών, Άννα Λιγωμένου, ενώ στην περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, τα μηχανήματα ελέγχου της αλληλογραφίας τα οποία έχουν εγκατασταθεί στο κτήριο, "διέκριναν" (26/10) την απειλή και ενημερώθηκε άμεσα η Κρατική Ασφαλεια.

Στους δύο επιστολικούς φακέλους, ο δράστης είχε εσωκλείσει σελίδα Α4 με εκτυπωμενα απειλητικά σημειώματα και μια σφαίρα με την υπογραφή "Κόκκινη Φράξια" και έμβλημα ένα κόκκινο αστέρι.

Οι φάκελοι έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να εξετασθούν, για DNA και αποτυπώματα, ευρήματα τα οποία εκτιμάται ότι θα προσδιορίσουν το δράστη ή τους δράστες της ταχυδρομικής αποστολής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ