ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος ο συζυγοκτόνος

Προφυλακιστέος ο συζυγοκτόνος
facebook

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά από πολύωρη κατάθεση στον ανακριτή Κοζάνης ο 40χρονος από το Βελβεντό, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε την 37χρονη σύζυγό του.

 

Μέτα το πέρας της πολύωρης απολογίας εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 40χρονου. Του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση μνήμης νεκρού και παράνομη οπλοκατοχή.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Δημοσθένης Χρήστου είπε πως ο δράστης δολοφόνησε την σύζυγό του στην κρεβατοκάμαρα του κοινού τους σπιτιού και στη συνέχεια την μετέφερε στο χωράφι όπου και την έθαψε.

"To ερωτικό πάθος και η η θολούρα με οδήγησαν να τη σκοτώσω"

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του ο κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, την οποία και ομολόγησε και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της συζύγου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος απολογούμενος, απέδωσε την ενέργεια στη συναισθηματική φόρτιση που τον κυρίευσε λόγω της απόφασης της συζύγου του να φύγει από το σπίτι και να πάρει τα τρία ανήλικα παιδιά τους μαζί της.

"Το ερωτικό πάθος και η θολούρα με έφεραν στο σημείο να αφαιρέσω ανθρώπινη ζωή. Ήταν λάθος απόφαση να το αποκρύψω” - φέρεται να είπε - κατά την απολογία του ο 40χρονος.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στους γονείς της 37χρονης

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους, η συνήγορος της οικογένειας της 37χρονης ανέφερε πως κατατέθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να ανατεθεί η επιμέλεια των παιδιών του ζευγαριού στη μητέρα του θύματος. Όπως τόνισε, το δικαστήριο χορήγησε την προσωρινή διαταγή και τα παιδιά μετέβησαν χθες στον Πειραιά, τόπο διαμονής των γονέων της 37χρονης.

Η δικάσιμος για την αίτηση αναστολής έχει οριστεί για τις 10 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια, όπως διευκρίνισε η συνήγορος της οικογένειας, θα ακολουθήσει κύρια αγωγή για την οριστική ανάθεση της γονικής μέριμνας των παιδιών στη μητέρα της 37χρονης.

Τι είπε ο δικηγόρος του

Μιλώντας στο Kozanimedia ο συνήγορος του 40χρονου δήλωσε πως ο πελάτης του είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και μετανιωμένος για την πράξη του, καθώς σιγά σιγά συνειδητοποιεί το τι έκανε. Ο δικηγόρος αρνήθηκε πως η δολοφονία υπήρξε προσχεδιασμένη. Ερωτώμενος τι ήταν αυτό που οδήγησε τον πελάτη του να δολοφονήσει τη σύζυγο του είπε πως «είχε πολύ σοβαρό λόγο να αφηνιάσει και να δώσει τέλος στη ζωή της». Επιβεβαίωσε πως το θύμα είχε ζητήσει από τον πελάτη του να χωρίσει, δεν αποκάλυψε όμως περισσότερα στοιχεία.

Την ίδια ώρα, η τοπική κοινωνία και το οικογενειακό περιβάλλον παραμένει σοκαρισμένο από τη δολοφονία αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε ο συζυγοκτόνος για να καλύψει τα ίχνη του. Μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα, η κηδεία της 37χρονης αναμένεται να γίνει σύμφωνα με πληροφορίες την Δευτέρα.

Πνιγμό, κάταγμα στο κρανίο και εκχυμώσεις στα μάτια έδειξε η νεκροψία

Σε πνιγμονή (πνιγμό) οφείλεται ο θάνατος της 37χρονης Ανθής Λινάρδου,από το Βελβεντό, σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας νεκροτομής. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως εντοπιστηκε και κάταγμα στο κρανίο,πιθανότατα λόγω χτυπήματος από τον συζυγό της και δράστη της δολοφονίας. Επίσης εντοπίστηκαν και εκχυμώσεις κοντα στα μάτια της 37χρονης,επίσης πιθανότατα λόγω χτυπημάτων από το σύζυγό της.

Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία 37χρονης στην Κοζάνη: Συγκλονίζει η απολογία του συζυγοκτόνου
Ο σύζυγός της δολοφόνησε την 37χρονη στην Κοζάνη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ