ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόβλεψη του καιρού για τη Δευτέρα από τον Τάσο Αρνιακό

Η πρόβλεψη του καιρού για τη Δευτέρα από τον Τάσο Αρνιακό
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξπρές θα είναι το χτύπημα του χιονιά καθώς μετά τις έντονες καταιγίδες σε πολλά σημεία της χώρας και τις χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις από τη βόρεια Ελλάδα θα κινηθούν νοτιότερα από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Όπως ανέφερε στο CNN Greece ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική και κεντρική Ελλάδα κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας και θα εξασθενήσουν από την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρνιακός ανέλυσε τα καιρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν από σήμερα το βράδυ: «Οι βροχές και οι καταιγίδες με μεγάλα προβλήματα οδεύουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Αντίθετα στα δυτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας έχουμε καθολικές χιονοπτώσεις στα βουνά αλλά ακόμη και σε χαμηλές και πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Αυτά τα χιόνια σε αρκετές περιπτώσεις έχουν υψηλές χιονοστρώσεις, όπως στη Φλώρινα και στην Καστοριά, στην Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, τα Γρεβενά που φτάνουν ακόμη και τους 20-30 πόντους. Αυτές οι χιονοπτώσεις κατηφορίζουν νοτιότερα με τα βουνά και της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας και μάλιστα σιγά σιγά θα προχωράνε ανατολικότερα με χιονοπτώσεις στα βουνά αλλά και όσο περνάει η ώρα σε χαμηλότερες πεδινές περιοχές. Στην Αττική απόψε περιμένουμε σχετικά καλό καιρό, αλλά από τη νύκτα και μετά περιμένουμε να χιονίσει στους τρεις βασικούς όγκους της Αττικής: στον Κιθαιρώνα, την Πάρνηθα και την Πεντέλη αλά μέχρι εκεί.

Αύριο θα συνεχιστούν επιλεκτικές χιονοπτώσεις στα βουνά αυτά αλλά από τη νύκτα της Δευτέρας και μετά τα φαινόμενα αυτά θα κατηφορίσουν στις ημιορεινές περιοχές και χιόνι θα πέσει και στα υπερβόρεια προάστια όπως είναι το Καπανδρίτι, Γραμματικό, Βαρνάβα, Άγιο Στέφανο. Εκεί θα έχουμε και χιονοστρώσεις, επιλεκτικές όμως και όχι καθολικές».

Δευτέρα 05:00

monday

Δευτέρα 08:00

monday06

Δευτέρα 14:00

monday12

Δευτέρα 20:00

monday18

Διαβάστε ακόμη

Νεκρός οδηγός οχήματος- Πνίγηκε στον ποταμό Κρουσοβίτη
Σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου - Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ