ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Τι υποστηρίζει στην απολογία του ο συζυγοκτόνος της 37χρονης στην Κοζάνη

Αποκλειστικό: Τι υποστηρίζει στην απολογία του ο συζυγοκτόνος της 37χρονης στην Κοζάνη
Facebook

Για συχνές συνομιλίες της 37χρονης Ανθής με πρώην σύντροφό της τηλεφωνικά και μέσω Facebook κάνει λόγο ο συζυγοκτόνος, Τάσος Τσιουχάρας, στην απολογία του. 

Αναλυτικά, ο Τσιουχάρας υποστηρίζει στην απολογία του τα εξής: "Με τη θανούσα παντρευτήκαμε ύστερα από κεραυνοβόλο έρωτα. Αποφασίσαμε από κοινού η οικογενειακή μας στέγη να είναι το πατρικό μου σπίτι που βρίσκεται στο κέντρο του Βελβεντού Κοζάνης. Στον πρώτο όροφο διέμεναν οι γονείς μας, Εμμανουήλ και Αθηνά Τσιουχάρα και στον δεύτερο εμείς.

Στην αρχή του έγγαμου βίου όλα κυλούσαν ομαλά. Από το έτος 2008 και τη γέννηση του πρώτου μας παιδιού, πιο έντονα όμως μετά τη γέννηση των δύο διδύμων παιδιών μας το έτος 2010, κάτι άλλαξε στη συμπεριφορά της συζύγου μου. Άρχισε να γίνεται πιο απόμακρη, να κλείνεται στον εαυτό της και κάποιες φορές φαινόταν σαν να χάνεται στις σκέψεις της. Για το λόγο αυτό με προτροπή μου επισκεπτόταν ειδικό ιατρό (ψυχολόγο) ο οποίος της συνέστησε και φαρμακευτική αγωγή.

Η ως άνω κατάσταση συνεχιζόταν και στις συνομιλίες μας αλλά και στις συνεχείς ερωτήσεις μου τι την ενοχλούσε, στην αρχή δεν απάντησε, αλλά μετά μου ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί τη ζωή στο Βελβεντό, ότι δεν με ήθελε πλέον και ότι ήθελε να πάρει τα παιδιά μας μαζί της. Εγώ παρ όλες τις προσπάθειές μου δεν μπορούσα να κατανοήσω τη στάση της αυτή και άρχισα να αισθάνομαι ανήμπορος να τη συνεφέρω και να μπορέσω να διατηρήσω τη σχέση μας και την οικογένειά μας.

Τα προβλήματα της συζύγου κορυφώθηκαν όταν έκανε απόπειρα αυτοκτονίας το 2012, οπότε συνειδητοποίησα ότι η κατάστασή της είχε φτάσει στο απροχώρητο. Παράλληλα με αυτή την αλλαγή στη συμπεριφορά της και την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, διαπίστωσα ότι είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα που υπερέβαινε το έτος με δική της πρωτοβουλία, συχνή συνομιλία με έναν πρώην της σύντροφο. Όταν το ανακάλυψα, έχασα κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα πόδια μου. Προσπάθησα όμως μέχρι την ύστατη στιγμή να τη συνεφέρω, αλλά προφανώς δεν τα κατάφερα.

Το Σάββατο 9/1/2016 το βράδυ όταν επέστρεψα από μια εκδήλωση πέρασα πρώτα από το δωμάτιο των παιδιών μας και τα είδα ότι κοιμούνταν. Έπειτα πήγα στο υπνοδωμάτιο μας όπου βρίσκονταν η σύζυγος μου. Μου είπε με έντονο και αποφασιστικό ύφος ότι θέλει να φύγει και να πάρει και τα παιδιά μαζί της. Της είπα ότι ακόμη είμαι ερωτευμένος μαζί της και της ζήτησα για χάρη των παιδιών να προσπαθήσουμε δίδοντας μια ευκαιρία ακόμη στη σχέση μας. Αυτή ήταν ανένδοτη και έξαλλη, Αρχίσαμε να μαλώνουμε στην αρχή λεκτικά. Όταν της ανέφερα το γεγονός ότι γνώριζα τις συνομιλίες που είχε με τον πρώην της σύντροφο εκείνη εκνευρίστηκε ακόμη περισσότερο, φώναζε, και αρχίσαμε να χτυπάμε ο ένας τον άλλο.

Το ερωτικό μου πάθος για τη σύζυγο μου, μαζί με την υπόνοια ότι μπορούσε να ποθεί άλλον άντρα και ότι θα έπαιρνε μαζί της τα παιδιά μας, μου θόλωσαν το μυαλό. Επειδή είμαι δυνατότερος πάνω στην πάλη κατάφερα να την πιάσω από τον λαιμό , με το ένα χέρι και με το άλλο της κρατούσα το στόμα, πιέζοντας την δυνατά. Δυστυχώς για όλους μας δεν σταμάτησα έγκαιρα τον στραγγαλισμό , με αποτέλεσμα να πέσει νεκρή . Έμεινα σχεδόν ακίνητος, και για λίγα λεπτά δεν είχα συναίσθηση του τι έκανα. Ήταν πλέον αργά, είχα σκοτώσει την σύζυγο μου.

Όταν το συνειδητοποίησα έκανα ένα ακόμη λάθος. Αντί να μεταβώ κατευθείαν στην αστυνομία και να παραδοθώ , σκέφτηκα ότι πρέπει να το αποκρύψω. Η μοναδική μου σκέψη ήταν , ότι ,αφού έχασα την σύζυγο μου με την πράξη μου, θα έχανα και τα παιδιά μου. Για αυτό και αποφάσισα να μεταφέρω κρυφά τη σωρό της και να την θάψω στο χωράφι μας, στο οποίο ήδη υπήρχε ένας λάκκος από χωματουργικές εργασίες που είχαν ξεκινήσει προ έτους. Εστί και έκανα. Από τότε προσποιήθηκα ότι η σύζυγος μου είχε εξαφανιστεί. Όταν όμως μετά αππό τις έρευνες τις αστυνομίες, βρέθηκε το πτώμα της συζύγου μου επανήλθα στην πραγματικότητα και ομολόγησα το έγκλημα μου.

Με το παρόν δηλώνω ότι έχω μετανιώσει για την πράξη μου αυτή, γιατί αφαίρεσα τη ζωή από τη μόνη γυναίκα που αγάπησα. Επίσης κατάλαβα πλέον, αφού πέρασαν κάποιες μέρες από το συμβάν ,ότι κατέστρεψα τη ζωή των παιδιών μου τα οποία ορφάνεψαν μέσα σε μια μέρα και από τους δυο γονείς καθώς και τη ζωή των γονιών μου και γενικότερα της οικογένειας μου και της οικογένειες της θανούσης.

Ομολογώ ότι διέπραξα το έγκλημα της ανθρωποκτονίας, χωρίς καμία προμελέτη, αλλά εν βρασμώ ψυχής.

Δεν θεωρούσα ότι προσβάλλω τη μνήμη της, όταν φρέζαρα τον λάκκο όπου την έθαψα και δεν γνώριζα ότι έπρεπε να δηλώσω το τσεκούρι που χρησιμοποιούσα ως εργαλείο για τις γεωργικές μου εργασίες, όπως όλοι οι αγρότες που γνωρίζω. Τίποτα άλλο δεν επιθυμώ να προσθέσω πλην ότι λυπάμαι βαθύτατα για την πράξη μου και το κακό που προκάλεσα».

Διαβάστε ακόμη
Βίντεο: Θρήνος στην κηδεία της 37χρονης Ανθής Λινάρδου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ