ΕΛΛΑΔΑ

48ωρη απεργία των ναυτικών σε όλη τη χώρα

48ωρη απεργία των ναυτικών σε όλη τη χώρα
PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλη τη χώρα και σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για σήμερα και αύριο προχωράνε οι ναυτικοί ζητώντας την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που εντάσσει τους ναυτικούς στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)

Σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αυτά που ως αντιπολίτευση πιστεύανε ότι οι άλλοι δεν τα κάνουν, τα κάνουν τώρα αυτοί εδώ» και σημείωσε ότι οι ναυτικοί είναι αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι τέλους χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε υποχώρηση.

Ο κ. Χαλάς υποστήριξε ότι με το νέο ασφαλιστικό πλήττονται όλες οι κατηγορίες των ναυτικών και πρόσθεσε ότι η ένταξη του ΝΑΤ στον ΕΦΚΑ δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει καθώς το πρωτογενές μητρώο ασφαλισμένων τηρείται στο υπουργείο Ναυτιλίας και δεν θα μπορεί να ελέγχεται το εργασιακό και ασφαλιστικό βιογραφικό του ναυτικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΝΟ η ανεργία των ναυτικών φτάνει στο 40% ενώ αρκετοί που ξεκίνησαν ως ναυτικοί αναγκάστηκαν αν αλλάξουν επαγγελματική δραστηριότητα.
Η απεργία των ναυτικών ξεκίνησε στις 06.00 το πρωί της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου.

Επίσης για την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί η ΠΝΟ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση εντός του λιμανιού ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου αντιπροσωπεία της ΠΝΟ θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Θοδωρή Δρίτσα.
Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ. Επισημαίνεται ότι από την απεργιακή κινητοποίηση των ναυτικών δεν εξαιρούνται τα πλοία μεταφοράς προσφύγων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ