ΕΛΛΑΔΑ

Έτοιμος να συναντηθεί με τους αγρότες ο πρωθυπουργός

Έτοιμος να συναντηθεί με τους αγρότες ο πρωθυπουργός
EUROKINISSI

 Tην πρόθεση του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους των αγροτών , που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα τους, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με στόχο την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

Η κίνηση από τον πρωθυπουργό, την ώρα που οι αγρότες συνεδρίαζαν για να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αποτελεί προσπάθεια για την άμβλυνση της μεγάλης αντίδρασης με την οποία είναι αντιμέτωπη η κυβέρνηση. Το Μαξίμου δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι παραμένει ανοικτό στο διάλογο.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πρόθεσή του σε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη.

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, ανέφερε για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, πως αντιλαμβάνεται το λόγο που βρίσκονται στις εθνικές οδούς, λέγοντας ότι υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων που «έπληξαν τον αγροτικό κόσμο» ενώ παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο βίαιης καταστολής των αγροτικών μπλόκων.

Η κα. Γεροβασίλη τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τρομάξει από τις κινητοποιήσεις -"εάν τρομάζαμε, θα κρυβόμαστε στο σπίτι"- και ότι πολλά πράγματα είναι παρερμηνευμένα και πρέπει να εξηγηθούν.

«Εάν δεν παλέψουμε σκληρά μπορεί να επικρατήσει η άποψη του ΔΝΤ» και να υπάρξει μείωση συντάξεων, τόνισε, επίσης, στο MEGA η κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επ' αόριστον κλείσιμο δρόμων απειλούν από τα μπλόκα οι αγρότες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ