ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία σε παιδικό σταθμό: Το ιατρικό ανακοινωθέν για το θάνατο του 2,5 ετών αγοριού

Τραγωδία σε παιδικό σταθμό: Το ιατρικό ανακοινωθέν για το θάνατο του 2,5 ετών αγοριού
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Θλίψη αλλά και ερωτήματα έχει προκαλέσει ο θάνατος του 2,5 ετών αγοριού που κηδεύτηκε σήμερα, Τετάρτη στο κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου.

Tο παιδάκι βρισκόταν σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό και κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε.

Τελικά κατέληξε, δέκα μέρες αργότερα στο νοσοκομείο Παίδων.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία»

«Στις 04.10.2019 διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΓΝ.Π.Α. "Η Αγία Σοφία" νήπιο ηλικίας περίπου 2,5 ετών άσφυγμο και απνοϊκό. Διασωληνώθηκε και μετά από 20΄ καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ανέκτησε αυτόματη κυκλοφορία.

Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περαιτέρω αντιμετώπιση. Από την πρώτη αξονική τομογραφία εγκεφάλου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν ισχαιμικές αλλοιώσεις. Τις επόμενες ώρες ανέπτυξε εγκεφαλικό οίδημα το οποίο αντιμετωπίστηκε τόσο φαρμακευτικά όσο και χειρουργικά από την Nευροχειρουργική Kλινική με τη διενέργεια άμφω αποσυμπιεστικής κρανιεκτομής.

Παρά την πλήρη υποστήριξη όλων των συστημάτων φαρμακευτικά και μηχανικά το νήπιο παρουσίασε συνεχή επιδείνωση και κατέληξε στις 14.10.2019.

Μεταφέρθηκε για τη διενέργεια νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών».



«Το αγοράκι δεν πνίγηκε από φαγητό»

Η δικηγόρος Σοφία Κοντέα, η οποία εκπροσωπεί τον παιδικό σταθμό, ανέφερε στο Star ότι οι εκπαιδευτικοί έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να σώσουν το παιδάκι.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το παιδί δεν πνίγηκε από φαγητό. «Πνιγμός δεν είναι, γιατί οι διασώστες μας είπαν ότι οι αεραγωγοί του ήταν κενοί, δεν υπήρχε ούτε φαγητό, ούτε τίποτα» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Το παιδάκι εκεί που τρώει το φαγητό του κάνει μία δίπλωση του σωματάκι του και πέφτει κάτω. Ήταν μέσα στην κουζίνα η δασκάλα του η οποία είναι μία έμπειρη παιδαγωγός. Αμέσως προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ