ΕΛΛΑΔΑ

Αποστόλου: Η ΕΕ προστατεύει τους αγρότες

Αποστόλου: Η ΕΕ προστατεύει τους αγρότες
Eurokinissi

Να ξεκινήσει ο διάλογος με τους αγρότες άμεσα ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Ο κ. Αποστόλου υποστήριξε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού για διάλογο είναι η συνέχεια της συζήτηση που έχει και ο ίδιος ξεκινήσει με τους αγρότες από τον Οκτώβριο «πάνω στη συμφωνία που είχαμε υπογράψει», σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η προστασία του αγροτικού κόσμου ήταν το κύριο ζητούμενο για την κυβέρνηση.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι είχε πει στους αγρότες ότι θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό αμέσως μετά την επιστροφή του από το Νταβός.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, υποστήριξε την αγροτική πολιτική της ΕΕ λέγοντας ότι στηρίζει τον αγροτικό κόσμο: «αυτή την στήριξη την σέβεται και την υπερασπίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία έχει έναν κοινοτικό προϋπολογισμό για τον αγροτικό και δεν έχει άλλο, ιδιαίτερα για παραγωγικές δραστηριότητες. Για τους Έλληνες αγρότες, όπως για όλους τους Ευρωπαίους διασφαλίζεται μέσα από την κοινή αγροτική πολιτική ένα ποσό, σύμφωνα βεβαίως με τους αγρότες που υποβάλλουν δικαιώματα και υποβάλλουν δικαιώματα γύρω στους 700.000 αγρότες". Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα των αγροτών για απόσυρση του ασφαλιστικού σχεδίου, ο υπουργός απάντησε ότι "αν πάρουμε πίσω την συμφωνία, υπάρχει ένα θέμα παραμονής της χώρας μας στην ΕΕ, να τα καταλάβουν αυτά”.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι οι αγρότες θα πληρώσουν για το εισόδημα του 2015 όσα πλήρωσαν και το 2014 τα οποία, όπως υποστήριξε, θα είναι λιγότερα σε σχέση με αυτά που φορολογήθηκαν το 2013. “Άρα συμφωνούμε ότι και το 2016 θα πληρώσουν λιγότερα λεφτά από αυτά που πλήρωναν τις προηγούμενες φορές".
Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο των δρόμων ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι αυτό "είναι δικαίωμά τους και αυτοί οι ίδιοι αποφασίζουν για τον τρόπο με τον οποίον διεκδικούν".

Αναφερόμενος στην πρόταση για το ασφαλιστικό ότι με την πρόταση αυτή "διασφαλίζουμε τα 384 ευρώ ως βασική σύνταξη για τους αγρότες" και πρόσθεση: "Το ζήτημα είναι πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο ασφαλιστικό των αγροτών ναι ή όχι; Έτσι λοιπόν από την ώρα που πρέπει να κάνουμε παρέμβαση, πρέπει να ρθουν οι αγρότες και να συζητήσουμε και με τον πρωθυπουργό αυτά τα οποία μείς διαπραγματευόμαστε".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ