ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισαν σπίτια από την κακοκαιρία - Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισαν σπίτια από την κακοκαιρία - Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική
ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Συνολικά 44 κλήσεις για άντληση υδάτων σε υπόγεια στις περιοχές της Χαλκηδόνας και των Κουφαλίων έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έπειτα από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε σήμερα και είχε ως αποτέλεσμα υπόγεια ή άλλα οικήματα να πλημμυρίσουν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έξι συνεργεία αποτελούμενα από 12 άτομα επιχειρούν στις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα.

Από την κακοκαιρία κινδύνεψαν και δύο γυναίκες στην Χαλκιδική, σε γέφυρα στην επαρχιακή οδό από Τρίγλια για Νέα Πλάγια, καθώς το αυτοκίνητό τους γέμισε νερά, σύμφωνα με το thestival.gr.

Χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής, προκειμένου να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στο ύψος της Παλαιάς Πέλλας που είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης φερτών υλικών. Στο νομό Κιλκίς, σε ισχύ παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μεταξύ των οικισμών Άσπρος και Αξιοχώρι και η μετακίνηση των οδηγών γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Επίσης, αποκαταστάθηκε νωρίς το απόγευμα, η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο που συνδέει τη Χαλκηδόνα με τα Κουφάλια, η οποία είχε διακοπεί εξαιτίας συγκέντρωσης μεγάλου όγκου νερού στο οδόστρωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ