ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Η δικογραφία αποκαλύπτει τα βασανιστήρια

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Η δικογραφία αποκαλύπτει τα βασανιστήρια
Η δικογραφία της υπόθεσης είναι αποκαλυπτική για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη Eurokinissi

Σοκαριστικά στοιχεία για την υπόθεση του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη έρχονται στο φως της δημοσιότητας ένα χρόνο μετά το θάνατό του από την δικογραφία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δύο μόλις μέρες πριν την εξαφάνισή του είχε εκμυστηρευτεί σε συμφοιτητή του το δράμα που περνούσε με σκληρές μορφές bulling, βασανιστηρίων ακόμα και σεξουαλικά πειράγματα που οδήγησαν τον Γιακουμάκη σε απόγνωση.

Στη δικογραφία της υπόθεσης ερωτηματικά προκαλεί και η περίπτωση φοιτήτριας που επιχείρησε να αποκρύψει σκληρό δίσκο αλλά και μια ανώνυμη επιστολή που καταγγέλλει τους βασανισμούς και απειλεί με αποκαλύψεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεχόταν άγρια βασανιστήρια ακόμα και λίγα 24ωρα πριν από την εξαφάνισή του ενώ φαίνεται να ήταν εντελώς ανυπεράσπιστος για δύο ολόκληρα χρόνια μέσα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι η διεύθυνση της Σχολής φαίνεται να γνώριζε πολλά από τα περιστατικά χωρίς όμως να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Στη δικογραφία υπάρχουν καταθέσεις που σοκάρουν. Φοιτητής της σχολής περιγράφει ότι δύο μόλις βδομάδες πριν την εξαφάνιση του Γιακουμάκη άκουσε φασαρία και έμαθε ότι συγκεκριμένοι φοιτητές χτυπούσαν τον άτυχο φοιτητή.“Κάποια στιγμή που πήγε να ξεφύγει ο ... του πέρασε μια μπλούζα στο λαιμό και τον τράβηξε ξανά στο δωμάτιο όπου συνεχίστηκε ο ξυλοδαρμός”.

Πολλές από τις μαρτυρίες μιλάνε για συγκεκριμένη περίπτωση Κρητικού, πρώην φοιτητή της Σχολής, που επέστρεψε μόλις τρεις μέρες πριν την εξαφάνιση του Γιακουμάκη, ο οποίος φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος των βασανιστηρίων στον άτυχο φοιτητή.

Οι βασανιστές του Γιακουμάκη έφτασαν στο σημείο να τον κρεμάσουν ανάποδα από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου ενώ γινόντουσαν και σεξουαλικού τύπου πειράγματα.

Τέλος, σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 2 Μαρτίου 2015 έφτασε στη Γραμματεία της Γαλακτοκομικής Σχολής φάκελος με επιστολή που περιέγραφε τα βασανιστήρια και απειλούσε με αποκαλύψεις. Παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας δεν έχει γίνει κατορθωτό να εξακριβωθεί ποιος έστειλε την επιστολή,.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ