ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 4 Φεβρουαρίου: Τραυμάτισαν δημοσιογράφο στην πορεία

Απεργία 4 Φεβρουαρίου: Τραυμάτισαν δημοσιογράφο στην πορεία
Ο Δημήτρης Πέρρος λίγο μετά την επίθεση εναντίον του CNN Greece

Θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους έπεσε ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84, Δημήτρης Πέρρος, κατά τη διάρκεια της πορείας στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης σήμερα στην Αθήνα.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ζητά πειστικές εξηγήσεις από τους αρμόδιους για την στάση της αστυνομίας, η οποία όπως ισχυρίζεται δεν έκανε απολύτως τίποτα για να αποτραπεί το περιστατικό.

d.perros1

Πηγή: CNN Greece

“Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πέρρος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού την ώρα που έκανε τη δουλειά του», αναφέρει η ανακοίνωση και περιγράφονται οι συνθήκες: “Ομάδα αγνώστων κουκουλοφόρων επιχείρησε δολοφονική επίθεση σε ένα δημοσιογράφο του «Αθήνα 9,84» κι ενώ λίγα μέτρα από το σημείο της επίθεσης βρισκόταν παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αποτραπεί το περιστατικό”.

Ακολούθως σημειώνει: “Η Διοίκηση του «Αθήνα 9,84» δεν αρκείται στην καταδίκη της επίθεσης. Ζητά από τους αρμόδιους πειστικές εξηγήσεις για την στάση της Αστυνομίας αλλά και για τις οφειλόμενες από μέρους τους ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών”.

“ Όποιοι πιστεύουν ότι με φασίζουσες ενέργειες θα αποτραπεί η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας, κάνουν τεράστιο λάθος”, καταλήγει η ανακοίνωση.Ο δημοσιογράφος νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό για προληπτικούς λόγους.

Πώς έγινε το περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Πέρρος, θα μείνει απόψε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά τον προσέγγισαν άγνωστοι, τη στιγμή που μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο με το ραδιοφωνικό που εργαζόταν και τον ρώτησαν για ποιό λόγο βρισκόταν στην περιοχή. Λίγα λεπτά αργότερα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Πέρρος έχει ράμματα στο κεφάλι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ