ΕΛΛΑΔΑ

Σχιστό: Δύο συγκεντρώσεις για την δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων

Σχιστό: Δύο συγκεντρώσεις για την δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην λεωφόρο Σχιστού CNN Greece

Δύο συγκεντρώσεις, με αφορμή τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στην περιοχή του Σχιστού, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στο Κερατσίνι.

Από νωρίς το πρωί στη λεωφόρο Σχιστού και Γρηγορίου Λαμπράκη, η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΡΦΑ) πραγματοποιεί αντιφασιστική συγκέντρωση. Αυτή την ώρα οι αντιφασίστες αποχωρούν από το σημείο, κινούμενοι προς το Κερατσίνι, προς το μνημείο του Παύλου Φύσσα.

souxaimp1

Η επιτροπή που υπογράφει ως «κάτοικοι Α και Β Πειραιά» και στηρίζεται από την Χρυσή Αυγή, πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων. Αυτή την ώρα πραγματοποιούνται ομιλίες από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως οι Λαγός, Κασιδιάρης, Μπαρμπαρούσης.

Κατά την προσυγκέντρωση, είχαν συγκεντρωθεί γύρω στα 50 άτομα στην μια πλευρά της λεωφόρου Σχιστού ενώ οι αντιεξουσιαστές και τα μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων αριθμούσαν περίπου 80-100 άτομα.

souxaimp2

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι στην περιοχή με 6 κλούβες να βρίσκονται στην συμβολή της λεωφόρου Σχιστού με Γρηγορίου Λαμπράκη. Η λεωφόρος Σχιστού νωρίτερα είχε κλείσει ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

souxaimp3
Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΡΦΑ αναφέρει ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην πόλη του Κερατσινίου» και προσθέτει ότι «Χρυσαυγίτες, φορώντας την προβιά Επιτροπής Κατοίκων Πειραιά, καλούν σε ρατσιστική σύναξη μίσους στο Σχιστό Κερατσινίου κατά του στρατοπέδου μεταναστών».
κλουβες

Σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα του Κέντρου Μετεγκατάστασης στο Σχιστό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ