ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Πανελλήνια συγκίνηση για την υπόθεση της Ντένιας Παράσχη

Ζάκυνθος: Πανελλήνια συγκίνηση για την υπόθεση της Ντένιας Παράσχη
Social Media

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η ανταπόκριση του κόσμου για την παροχή βοήθειας στην 28χρονη Ντένια Παράσχη από την Ζάκυνθο, στην οποία διαγνώστηκε όγκος στην καρδιά και η οποία πρέπει να μεταφερθεί στην Βοστώνη για να γίνει το χειρουργείο που θα της σώσει την ζωή.

Σύμφωνα με συγγενικό της πρόσωπο, η εγχείρηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε νοσοκομείο της Ευρώπης, ενώ το κόστος μεταφοράς της Ντένιας στην Αμερική, έχει υπολογιστεί περίπου στις 70.000 ευρώ.

Από την ημέρα που έγινε γνωστό το πρόβλημα υγείας της Ντένιας, έχει ενεργοποιηθεί μια «γραμμή ζωής» σε όλη την Ελλάδα αλλά και μεταξύ των ομογενών σε όλο τον κόσμο για συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα για να σωθεί η 28χρονη. Από χθες, οι ουρές στην Εθνική Τράπεζα στην Ζάκυνθο έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, και άνθρωποι όλων των ηλικιών προσφέρουν για την Ντένια ό,τι μπορούν.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με στενό φίλο της οικογένειας Παράσχη, ο οποίος δήλωσε πως «χθες μέσα σε ένα πρωί, οι Έλληνες πολίτες συγκέντρωσαν το ποσό των 70.000 ευρώ περίπου για να μεταφερθεί η Ντένια στην Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», ενώ για την συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου, ανέφερε ότι «από κάθε μέρος της Ελλάδας, απλός κόσμος έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια για να προσφέρει ο καθένας το ελάχιστο που μπορεί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, για την στήριξη τους στην σπουδαία μάχη που δίνει η Ντένια».

Με την υπόθεση της Ντένιας Παράσχη ασχολήθηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος ανέφερε πως βρίσκεται σε ετοιμότητα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά της νεαρής, όποτε χρειαστεί, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ