ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ζεσταίνουν τα τρακτέρ για την Αθήνα οι αγρότες

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ζεσταίνουν τα τρακτέρ για την Αθήνα οι αγρότες
Διαμαρτυρία αγροτών (φωτό αρχείου) Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πόλη υπό... πολιορκία θα θυμίζει την Παρασκευή και το Σάββατο η Αθήνα, αφού οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους κι ετοιμάζονται για «απόβαση» στην πρωτεύουσα και «κατάληψη» στην πλατεία Συντάγματος.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και εμφανίζεται ανυποχώρητη στην πρόθεσή της να εμποδίσει τους αγρότες να μπουν με τα τρακτέρ τους στην πρωτεύουσα, όμως και οι αγρότες είναι αποφασισμένοι από την πλευρά τους να «παρελάσουν» συμβολικά στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή.

Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, την κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, την καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου, αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο και επαναλαμβάνοντας ότι η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο δεν τους ικανοποίησε, οι απεργοί διευθετούν σήμερα και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κάθοδό τους στην Αθήνα, ενώ μερίδα αυτών θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Απόντες από τη μεγάλη κινητοποίηση της Αθήνας θα είναι οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, που έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τους συναδέλφους τους και μαζί με τους αγρότες των Μικροθηβών απέστειλαν τις προτάσεις τους στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, περιμένοντας την ανταπόκρισή τους για να αρχίσει ο διάλογος.

Στην πλατεία Συντάγματος αναμένονται αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την χώρα, με τους Κρητικούς να καταφθάνουν το πρωί της Παρασκευής με πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ υπολογίζεται ότι έως τις 18:00 το απόγευμα θα έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες και από τις άλλες περιοχές.

Τη συμπαράσταση τους στην κινητοποίηση των αγροτών εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος και η ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 11 το πρωί του Σαββάτου το ΠΑΜΕ διοργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια και η ΑΔΕΔΥ θα δώσει το παρόν στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως ξεκαθάρισε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, Βαγγέλης Μπούτας, οι αγρότες προτίθενται να παραμείνουν τουλάχιστον δύο ημέρες στο Σύνταγμα. «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα. Είναι μία συμβολική ενέργεια» είπε ο κ. Μπούτας και πρόσθεσε πως η κάθοδος και η παραμονή των αγροτών στην πρωτεύουσα «θα είναι περιφρουρημένη».

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο Δήμος Αθηναίων που, όπως είπε ο Γιώργος Καμίνης «θα κάνει ό,τι προβλέπεται σε κάθε μεγάλη κινητοποίηση. Οι κινητοποιήσεις πρέπει να περιφρουρηθούν και παράλληλα να μη διαταραχθεί ούτε η λειτουργία της πόλης ούτε η ζωή των κατοίκων της, οι οποίοι πλήττονται εξίσου από την ασφυκτική οικονομική κατάσταση».

Τρεις ζώνες ελέγχου από την αστυνομία

Σε πλήρη ετοιμότητα για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα βρίσκεται η Αστυνομία. Με τα έως τώρα δεδομένα το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει δράσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ για την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Η πρώτη ζώνη ελέγχου, είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.α.) και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η τρίτη στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα.

Την ίδια ώρα, από τις άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας θα ελέγχεται η κίνηση των τρακτέρ, που τυχόν θα επιχειρήσουν να κατευθυνθούν στην Αττική, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία στα εθνικά δίκτυα.

Σημειώνεται ότι οι εντολές είναι να μην υπάρξουν συγκρούσεις, γι' αυτό στην πρώτη ζώνη τον κύριο λόγο θα έχει η Τροχαία, ενώ τα ΜΑΤ θα είναι σε επιφυλακή, περισσότερο στο κέντρο της πόλης.

Ανοίγουν τα Τέμπη

Ανοικτή θα είναι η κοιλάδα των Τεμπών από τις 21:00 απόψε έως αύριο στις 12:00, προκειμένου να διευκολυνθεί η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα για το διήμερο διαδηλώσεων, παρόλο που οι αγρότες του συγκεκριμένου μπλόκου δεν θα συμμετάσχουν σε αυτές. Η κοιλάδα των Τεμπών θα είναι ανοιχτή και από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των αγροτών.

Τις ώρες «κορύφωσης» της διαμαρτυρίας και του συλλαλητηρίου, οι αγρότες σχεδιάζουν να κλείσουν εκ νέου τα Τέμπη.

Οργανώνονται για την απόβαση στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης


Απόψε αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Ηρακλείου οι αγρότες την ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να συμμετάσχουν στο αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, οργανώνουν τις τελευταίες κινήσεις τους, ενώ οι ναυτιλιακές εταιρείες συμφώνησαν με τους εκπροσώπους των αγροτών να δοθούν ειδικές εκπτώσεις στα εισιτήρια για όσους συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Αθήνας, με εισιτήριο 20 ευρώ.

Οι αγρότες από το Οροπέδιο Λασιθίου, αναμένεται, να φτάσουν σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου με τρακτέρ. Σύμφωνα με τους ίδιους θα συγκεντρωθούν στις 14:30 στο μπλόκο για να αναχωρήσουν με οχήματα και τρακτέρ για το λιμάνι.

«Αν σταματήσει την πορεία η αστυνομία, όπου τη σταματήσει, είτε στον εθνικό δρόμο είτε στο λιμάνι και δεν αφήσουν τα τρακτέρ να μπουν μέσα στο πλοίο, θα γίνει επιτόπιο μπλόκο για όσες μέρες κρατήσει και στην Αθήνα» αναφέρουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου.

Οι αγρότες μετά την άφιξή τους το πρωί της Παρασκευής στον Πειραιά θα μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη στη Δ.Ο.Υ Ηρακλείου, ενώ αγρότες από την ευρύτερη περιοχή των Δαφνών, του Βενεράτου και των Σταυρακίων παραμένουν για δεύτερη μέρα στο μπλόκο που έστησαν στη Σταυρακιανή Καμάρα, στο δρόμο της Μεσαράς, ενώ αργότερα θα αποχωρήσουν για να ταξιδέψουν με τους άλλους αγρότες και κτηνοτρόφους στην Αθήνα. Ακόμη, συνεχίζεται το μπλόκο στα Πραιτώρια, ενώ αγρότες της Ιεράπετρας συνεχίζουν το μπλόκο στο Στόμιο, στον δρόμο Ιεράπετρας - Μύρτου.

Στα Χανιά, στην κυκλοφορία δόθηκε λίγο μετά τις 9.30 το πρωί ο κόμβος του Κλαδισού στη δυτική είσοδο της πόλης μετά και την απόφαση των αγροτών να αποχωρήσουν από το μπλόκο στο οποίο βρίσκονταν από την προηγούμενη Πέμπτη. Οι αγρότες από το μπλόκο Κλαδισού θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Όσοι θελήσουν να ταξιδέψουν θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται μετά τις έξι το απόγευμα στο λιμάνι της Σούδας. Στη θέση τους στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια θα παραμείνουν μέχρι και το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας.

Αγρότες και από αυτό το μπλόκο θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται μετά τις 5. 30 το απόγευμα στο λιμάνι της Σούδας, προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής, ώστε αύριο να δώσουν και αυτοί το «παρών» στο παναγροτικό συλλαλητήριο. Ο αριθμός των αγροτών που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα θα γίνει γνωστός λίγο πρίν τον απόπλου του πλοίου, ενώ όπως όλα δείχνουν το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί χωρίς αγροτικά οχήματα.

Στο Ρέθυμνο, αγρότες παραμένουν και σήμερα έξω από την εφορία της πόλης, ενώ κάποιοι από αυτούς θα είναι παρόντες αύριο στην Αθήνα. Η αναχώρησή τους θα γίνει απόψε από τα λιμάνια της Σούδας και του Ηρακλείου.

«Ετοιμοπόλεμοι» οι αγρότες της Πελοποννήσου

Οργανώνονται οι αγρότες της Πελοποννήσου σε όλους τους νομούς για την άνοδό τους στην Αθήνα και τη συμμετοχή τους στο παναγροτικό συλλαλητήριο.

Στη Λακωνία, σήμερα οι αγρότες μεταφέρουν τα τρακτέρ τους, από τη Σπάρτη στον Ισθμό ,με νταλίκες και αύριο τα ξημερώματα με λεωφορεία που έχουν μισθώσει θα κινήσουν από τα Βάτικα, τους Μολάους, τη Μάνη, τη Σκάλα και τη Σπάρτη, καθώς και μεμονωμένοι με αγροτικά αυτοκίνητα για τον Ισθμό, όπου θα έχουν φτάσει πριν τις 8 το πρωί.

Εν τω μεταξύ, λόγω της προετοιμασίας και της μεταφοράς των τρακτέρ στον Ισθμό, σήμερα δεν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων, ενώ χθες βράδυ με τα τρακτέρ μπήκαν στην Σπάρτη και "πολιόρκησαν" το ιστορικό κτίριο του παλαιού δημαρχείου της πόλης στην κεντρική πλατεία, όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο συζήτησε το αγροτικό ζήτημα και δήλωσε ομόφωνα τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Στην Αρκαδία, οι αγρότες από το μπλόκο της Νεστάνης θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο σήμερα το απόγευμα από τις 7 έως τις 10 το βράδυ, ενώ κι αυτοί τα ξημερώματα θα ξεκινήσουν για τον Ισθμό, με λεωφορεία από την Τρίπολη. Οι αγρότες της Αρκαδίας δεν μεταφέρουν τρακτέρ, ούτε αγροτικά αυτοκίνητα για την Αθήνα, γιατί το μπλόκο της Νεστάνης έχουν αποφασίσει πως θα παραμείνει ενεργό κι ενισχυμένο σε δυνάμεις.

Στην Αργολίδα, συνεδρίασε χθες το τοπικό συντονιστικό όργανο των αγροτών και αποφασίστηκε να συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο. Έτσι το πρωί αύριο θα κινήσουν κι αυτοί με λεωφορεία από το Ναύπλιο, το 'Αργος και από το μπλόκο του Κουτσοποδίου για την Αθήνα, ενώ σημαντικό κι εδώ είναι ότι οι αγρότες της Αργολίδας δεν θα ανεβάσουν συντονισμένα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.

Στην Κορινθία, παραμένει κλειστή η νέα εθνική οδός στο ύψος του Ισθμού και το απόγευμα όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Φιακάς θα κλείσουν για λίγες ώρες την παλαιά εθνική οδό, αλλά ακόμα δεν έχουν προσδιορίσει την ώρα, αφού κι αυτοί δίνουν βάρος στην προετοιμασία, για την άνοδο στην Αθήνα και την υποδοχή των αγροτών από την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα στο Ισθμό.

Η εκκίνηση των αγροτών της Πελοποννήσου από τον Ισθμό θα γίνει στις 8.30 αύριο το πρωί, ενώ σημειώνεται ότι θα μείνουν δυνάμεις σε όλα τα μπλόκα της Πελοποννήσου.

Που είναι σήμερα κλειστοί οι δρόμοι

Μέχρι την μεγάλη αγροτική κινητοποίηση της Αθήνας την ερχόμενη Παρασκευή, οι αγρότες συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους με αποκλεισμούς εθνικών οδών και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Eπ’ αόριστον κλειστά παραμένουν τα τελωνεία σε Κήπους και Ορμένιο στον Έβρο.

Στη Θεσσαλονίκη αποκλεισμένο θα παραμείνει και σήμερα το Δερβένι (10:00-15:00). Μετά και ως τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία ένα ρεύμα και στις δύο πλευρές, σύμφωνα με τον συντονιστή, Αναστάση Σοϊλεμέζη.

Στον νομό Χαλκιδικής, όπου έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο, χθες το βράδυ οι αγρότες αποχώρησαν από την εφορία Μουδανιών, την οποία είχαν αποκλείσει.

Ανοικτό για το χρονικό διάστημα 11:00-15:00 θα παραμένει κάθε μέρα το τελωνείο του Προμαχώνα, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο μπλόκο.

Στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Θοδωρή Ιφόγου, 10:00-15:00 η κυκλοφορία για ΙΧ και λεωφορεία θα είναι αποκλεισμένη. Ακολούθως, θα ανοίγει για ένα δίωρο και θα ξανακλείνει έως τις 22:00 το βράδυ». Διευκρίνισε ότι φορτηγά και νταλίκες επίσης δεν περνούν, αλλά όπως τόνισε: «Αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει κυκλοφοριακό κουμφούζιο, διευκολύνουμε την κατάσταση. Στόχος μας δεν είναι να ταλαιπωρούμε τον κόσμο, αλλά να καταστήσουμε σαφές ότι με τα μέτρα που προωθούνται μας αποτελειώνουν σαν κλάδο».

Σημειώνεται ότι οι αγρότες στα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, για δεύτερη μέρα σήμερα έχουν αποκλείσει με τα τρακτέρ τους και την εφορία της πόλης.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Εξάλλου συνεχίζεται και σήμερα ο 12ωρος αποκλεισμός των παρακαμπτηρίων, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, όπως τόνισε ο αγροτοσυνδικαλιστής, Γιάννης Παναγής.

Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (13:00-15:00 και 20:00-22:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:00 έως τις 22:00.

Στα διόδια των Μαλγάρων, ο αποκλεισμός από τα παρατεταγμένα τρακτέρ θα συνεχιστεί έως και αύριο, Παρασκευή, σύμφωνα με δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του επικεφαλής του συντονιστικού, αγρότη Χαλάστρας, Αχιλλέα Καμπούρη. Όπως ενημερώνει ο ίδιος οι αγρότες της περιοχής έχουν δηλώσει παρόντες στην κάθοδο στην Αθήνα.

Σε αποκλεισμό παραμένει για ενδέκατη ημέρα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Μερίδα των αγροτών της περιοχής δήλωσαν συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας από τις 16:00.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου 17:00-22:00), Μαυροβουνίου (17:30-21:00), Μεσημερίου (17:30-21:00), Αλυσίδας Βεγορίτιδας (12:00-14:00 και 17:30-21:00), Αψάλου (17:00-21:00) και Γυψοχωρίου (17:00-17:30).

Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, επαναλαμβάνονται 24ωροι αποκλεισμοί και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Γιώργος Παπαδόπουλος, υπάρχει πρόθεση για συνέχιση της κινητοποίησης έως ότου λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Επιπλέον συζητείται το ενδεχόμενο αποκλεισμού και του παράδρομου στη γέφυρα Τσικαρλί, όπως και η ενδυνάμωση του μπλόκου στο τελωνείο Ευζώνων.

Πολύωρους αποκλεισμούς πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες οι αγρότες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Θεόδωρος Νέλλας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής, «σήμερα ο αποκλεισμός ξεκίνησε στις 10:00 και θα διαρκέσει έως και τις 18:00».

Στον νομό Πιερίας, σε Αιγίνιο και Κατερίνη, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Δημαλή, θα γίνει αποκλεισμός δρόμων το μεσημέρι και το βράδυ.

Στον κόμβο Αντιγίνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στις 12:00 λήγει ο 24ωρος αποκλεισμός. «Μετά θα αφήσουμε ελεύθερη τη διέλευση για τρεις ώρες και θα κλείσουμε και πάλι» δήλωσε η συντονίστρια Διαμάντω Κρητικού.

Το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί εννέα μπλόκα, είναι σύμφωνα με τον συντονιστή όλων, Δημήτρη Μόσχο το εξής: Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με την πΓΔΜ (11:00-23:00), Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα (13:00-16:00) και στα δύο ρεύματα, Νεάπολη Τσοτυλίου (14:00-16:00 και 18:30-20:00), στο Άργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:00-18:30 αντίστοιχα σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη. Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός στο διάστημα 12:00 με 14:00. Απο την περιοχή, θα αναχωρήσουν για την Αθήνα τουλάχιστον πέντε λεωφορεία.

Στην Αιτωλοακαρνανία, παραμένει κλειστή από χθες το μεσημέρι η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Επίσης, αγρότες από τη Ναυπακτία και τη Δωρίδα, αναμένεται να κλείσουν από 12:00-15:00, την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιτέας, στον κόμβο της Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου.

Ακόμη, από τις 11 σήμερα το πρωί, μέχρι τις 5 το απόγευμα, αγρότες από την περιοχή της Βόνιτσας και του Ακτίου, θα κλείσουν την εθνική οδό Αμφιλοχίας - Λευκάδας, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου.

Αγρότες από την περιοχή του Μεσολογγίου, θα κλείσουν από τις 5 το απόγευμα, έως και τις 8 το βράδυ την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στην γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

Στην Αχαΐα, αγρότες αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα σε πολύωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, ο οποίος θα ξεκινήσει από τις 10 το πρωί.

Επίσης, αγρότες της Αιγιάλειας θα κλείσουν από τις 7 το βράδυ και για τρεις ώρες την εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, ενώ μέλη συλλόγων και φορέων της Αιγιάλειας θα κλείσουν το ίδιο χρονικό διάστημα την παλαιά εθνική οδό Πατρών - Αθηνών στην γέφυρα του Μεγανίτη.

Στην Ηλεία, αγρότες από τα μπλόκα του Κουρτεσίου και της Μαραθιάς θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πύργο και συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ.

Διαβάστε ακόμη

Κυβέρνηση: Kανένα τρακτέρ δε θα μπει στην Αθήνα

Αγρότες: Πέντε μπλόκα της αστυνομίας για να μην μπουν τα τρακτέρ στην Αθήνα

Συνάντηση Καμίνη - Μπούτα για τα τρακτέρ που έρχονται στην Αθήνα

Αγρότες: Δεν ικανοποιήθηκαν από την ομιλία Τσίπρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ