ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη επιδείνωση καιρού, λέει η ΕΜΥ - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Έκτακτη επιδείνωση καιρού, λέει η ΕΜΥ - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Έκτακτο δελτίο για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη χώρα εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ξεκίνησαν ήδη από αργά το βράδυ της Παρασκευής και θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή.

Ειδικότερα, τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο οι βροχές, που ήδη εκδηλώνονται, από χθες το απόγευμα θα ενταθούν και κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως τη νύχτα της Κυριακής.

Παράλληλα, στη δυτική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά περιόδους ισχυρές θα εκδηλωθούν μέχρι τη νύχτα του Σαββάτου.

Στην Αττική σήμερα θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4-6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανώς σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση ωστόσο από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 3-4 μποφόρ και η θερμορασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ