ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Εν αναμονή της συνάντησης Τσίπρα-αγροτών τη Δευτέρα

Μπλόκα αγροτών: Εν αναμονή της συνάντησης Τσίπρα-αγροτών τη Δευτέρα
Φωτογραφία από το μπλοκ των αγροτών στα Τέμπη, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 EUROKINISSI

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματίσει αυτήν την ώρα τα αυτοκίνητα στην παλιά εθνική Αθηνών - Κορίνθου, καθώς η νέα εθνική παραμένει κλειστή λόγω του μπλόκου των αγροτών.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στην Αθηνών - Λαμίας καθώς οι αγρότες έχουν κλείσει τα διόδια Αφιδνών έως τις 21:00 το βράδυ. Κλειστή είναι και η εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών, στο 175ο χιλιόμετρο. Ο δρόμος θα ξανανοίξει στις 22:00 το βράδυ.

Για τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι έχει οριστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες που έχουν δεχτεί τον διάλογο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, οι λεγόμενοι «σκληροί» της Νίκαιας και του Προμαχώνα δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν και προγραμμάτισαν σύσκεψη για την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι, στη Νίκαια.

Ναι από Μικροθήβες

Θετική στάση θα κρατήσουν οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών, στην πρόσκληση του Μεγάρου Μαξίμου και θα συμμετάσχουν στην συνάντηση της προσεχούς Δευτέρας.

Στην συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να μεταβούν στην Αθήνα και να εκπροσωπηθούν με επιτροπή που θα την απαρτίζουν 3 αγρότες από το μπλόκο.

Πρόκειται για τα μέλη του συντονιστικού οργάνου των Μικροθηβών Χρήστο Πάντσιο, Μίλτο Μπασδάνη και Φάνη Πρασσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση στην Αθήνα, μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών, θα κινηθεί πάνω στο πλαίσιο αιτημάτων που έθεσαν από κοινού οι αγρότες από τα μπλόκα των Τεμπών, των Μικροθηβών και πολλών άλλων από διάφορες περιοχές της χώρας.

Η άλλη πλευρά

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου στο ύψος του κόμβου των Μεγάλων Χωραφιών, θα προχωρήσουν την ερχόμενη Κυριακή, στη μια μετά το μεσημέρι, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του συγκεκριμένου μπλόκου που ανήκουν στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτών.

Στο ίδιο χώρο, όπως ανακοίνωσαν, θα πραγματοποιήσουν λαϊκό γλέντι, ενώ αντιπροσωπεία τους θα δώσει το «παρών» στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νίκαιας Λάρισας, στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Με ανακοίνωση τους, οι αγρότες του μπλόκου στα Μεγάλα Χωράφια καλούν άλλους αγρότες και εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Κυριακής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ