ΕΛΛΑΔΑ

Σφακιανάκης: «Αν δεν είχα τη στήριξη του πρωθυπουργού, θα με είχαν αποστρατεύσει»

Σφακιανάκης: «Αν δεν είχα τη στήριξη του πρωθυπουργού, θα με είχαν αποστρατεύσει»
EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

“Αν δεν είχα την εμπιστοσύνη, τη στήριξη του πρωθυπουργού και την αγάπη του κόσμου θα με είχαν αποστρατεύσει”, δήλωσε ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, έπειτα από την οριστική μετάθεσή του από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το αλαλούμ που προηγήθηκε.

Είμαι ‘στρατιώτης’, όχι όμως φαντάρος. Είμαι υποστράτηγος, και όπως έκαναν με άλλους συναδέλφους, θα έπρεπε να με έχουν καλέσει και να μου πουν για την μετακίνησή μου. Αν το έκαναν, θα δεχόμουν άμεσα την μετάθεσή μου στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού”, δηλώνει ο κ. Σφακιανάκης, στον ‘Ελεύθερο Τύπο’ της Κυριακής, ο οποίος ορίστηκε τελικά βοηθός επιτελάρχη κρατώντας την εποπτεία των γραφείων της Δίωξης και προσθέτει: “Τώρα γιατί με κάλεσαν; Μου είπαν θα γίνεις βοηθός Επιτελάρχη, και δέχθηκα αγόγγυστα”.

Το θρίλερ προέκυψε έπειτα από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος αποκάλεσε τον κ. Σφακιανάκη ‘δημοσιοσχετίστα’.

“Δεν έχει μιλήσει ποτέ με τον υπουργό. Δεν τον έχει δει από κοντά. Είναι ο πρώτος υπουργός που δεν τον έχει πάρει ένα τηλέφωνο ποτέ”, σε αντίθεση με ότι γινόταν με τους προηγούμενους υπουργούς, αναφέρουν στενοί συνεργάτες του κ. Σφακιανάκη στην εφημερίδα και τονίζουν ότι ο υποστράτηγος δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον κ. Νίκο Τόσκα.

“Τον υπουργό τον ενοχλεί η εξωστρέφεια του Σφακιανάκη. Και αυτό είναι ένα από τα βασικά ζητήματα της σύγκρουσής τους”, λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπήρχε πρόθεση να παραιτηθεί από τη θέση του ο κ. Σφακιανάκης: “Δεν σκέφτηκε στιγμή να παραιτηθεί. Και αυτό γιατί έτσι θα έκανε το χατίρι σε όσους ήθελαν να γίνει κάτι τέτοιο και μεθόδευαν κάτι τέτοιο. Υπήρχαν κάποιοι που ήθελαν να τον εξωθήσουν σε παραίτηση. Υπάρχει ένας μηχανισμός σπίλωσής του. Και αυτά τα πράγματα δεν προέρχονται από τις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ.”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επισημαίνουν ότι το ‘θερμό επεισόδιο’ θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, αν πριν ανακοινώσουν την μετακίνηση Σφακιανάκη, είχαν ενημερώσει τον υποστράτηγο για τις προθέσεις τους.

Ο κ. Σφακιανάκης θα παραμείνει στο ίδιο γραφείο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ παράλληλα θα διατηρεί δεύτερο γραφείο στη λεωφόρο Κατεχάκη ως βοηθός επιτελάρχη.

Ενδεικτικό είναι ότι για το θέμα του υπολογίζεται ότι γράφτηκαν στα social media τουλάχιστον 940.000 μηνύματα συμπαράστασης μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Διαβάστε επίσης

Και επισήμως παραμένει στη θέση του ο Σφακιανάκης - το παρασκήνιο της υπόθεσης

Δημοσιοσχεσίτης ο Σφακιανάκης λέει ο Τόσκας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ