ΕΛΛΑΔΑ

Μαζική απόδραση τρομοκρατών σχεδίαζε η Πόλα Ρούπα

Μαζική απόδραση τρομοκρατών σχεδίαζε η Πόλα Ρούπα

Το σχέδιο για την απόδραση τρομοκρατών με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό ήταν πολύ καλά οργανωμένο καθώς η Πόλα Ρούπα είχε κάνει και δοκιμαστική διαδρομή.

Το ηγετικό στέλεχος του "΅Επαναστατικού Αγώνα", σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, είχε νοικιάσει τον περασμένο Δεκέμβριο και πάλι ελικόπτερο από την ίδια εταιρία και είχε κάνει τη διαδρομή Αμφίκλεια- Καζίνο Λουτρακίου.

Η καταδικασμένη Πόλα Ρούπα είχε παρουσιαστεί ως μεσίτης που ασχολείται με αγοραπωλησίες πολυτελών μονοκατοικιών και είχε πληρώσει 5.000 ευρώ για τη διαδρομή με το ελικόπτερο.

Όπως είπε στον πιλότο ήθελε να κάνει έκπληξη σε μια φιλική της οικογένεια και ζήτησε να φύγουν από την Ερμιονίδα από το ελικοδρόμιο κοντά στο ξενοδοχείο Πόρτο Ύδρα και αφού πάνε στον Θεολόγο για να παραλάβουν την οικογένεια θα συνέχιζαν για Κύθνο.

Μάλιστα, είχε δώσει και τα ονόματα της οικογένειας τα οποία φυσικά ήταν ψεύτικα. Το ελικόπτερο είχε κλειστεί μέσω πρακτορείου και πάντα μέσω a mail για να χάνονται τα ίχνη της.

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι φυλακισμένοι τρομοκράτες εκτός από το Νίκο Μαζιωτη θα ανέβαιναν στο ελικόπτερο για να εξαφανιστούν.

Για τους αξιωματικούς στην αντιτρομοκρατική είναι βέβαιο ότι στο εσωτερικό της φυλακής είχαν ήδη γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις και όλα ήταν έτοιμα. Ενδεικτικό, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είναι το ότι η Ρούπα επέλεξε να νοικιάσει εξαθέσιο ελικόπτερο καθώς στόχος της ήταν να επιβιβαστούν, εκτός του Μαζιώτη, και άλλοι τρομοκράτες.

Πάντως, όλα δείχνουν ότι η Πόλα Ρούπα εφάρμοσε ένα σχέδιο απόδρασης με ελικόπτερο το οποίο είχαν σχεδιάσει στο παρελθόν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε γιάφκα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είχε βρεθεί ένα στικάκι μέσα στο οποίο υπήρχαν πληροφορίες και ένα οργανωμένο σχέδιο για απόδραση με εξαθέσιο ελικόπτερο και μάλιστα γίνεται αναφορά και για το ελικοδρόμιο στο Πόρτο Ύδρα.

Τέλος, ερωτηματικά προκύπτουν για τον τρόπο που σχεδιαζόταν να γίνει η απόδραση καθώς ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στην γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού όπου οι χώροι προαυλισμού είναι μικροί ενώ δεν επιτρέπεται ούτε η χρήση διχτυού προστασίας. Αυτό καθιστά αδύνατη την προσγείωση ελικοπτέρου με τους αστυνομικούς να εικάζουν ότι η Ρούπα θα χρησιμοποιούσε ανεμόσκαλα, κάτι που έγινε και στην περίπτωση της απόδρασης Βλαστού από τη φυλακή Τρικάλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ