ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών Μεϊμαράκη-Σαμαρά με θύμα τον Καραγκούνη

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών Μεϊμαράκη-Σαμαρά με θύμα τον Καραγκούνη
Ο Κώστας Καραγκούνης προσέρχεται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα στη Νέα Δημοκρατία το απόγευμα της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2015. EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η παραίτηση του Κώστα Καραγκούνη μόνο ξαφνική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από όσους γνώριζαν τους τελευταίους μήνες πρόσωπα και πράγματα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πρώτη ουσιαστικά μέρα της ανάληψης της προεδρίας του κόμματος από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο ρόλος του Κώστα Καραγκούνη ως εκπροσώπου της ΝΔ είχε περιοριστεί δραστικά, ενώ η τοποθέτηση της Πηνελόπης Γαβρά ως διευθύντριας του γραφείου τύπου της ΝΔ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο κ. Καραγκούνης το τελευταίο διάστημα δεν ενημερωνόταν ούτε για το καθημερινό πρόγραμμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν συμμετείχε στις συσκέψεις στο κόμμα και κατά συνέπεια ο ρόλος του ήταν πλέον ανύπαρκτος. Ο ίδιος, μιλώντας σε συνεργάτες του, επεσήμανε πως τον εκπρόσωπο του κόμματος τον ορίζει ο εκάστοτε πρόεδρος και πως όφειλε να παραιτηθεί καθώς η ΝΔ μπαίνει σε προεκλογική περίοδο.

Από εκεί και πέρα, όμως, πληροφορίες θέλουν τον κ. Καραγκούνη να στηρίζει τις επόμενες μέρες την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα. Για πολλούς ο κ. Καραγκούνης πλήρωσε την στενή του σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά, όπως και άλλα στελέχη στη ΝΔ που βρίσκονται σήμερα στο περιθώριο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εδώ και καιρό έχει εξαπολύσει σφοδρές επιθέσεις στο περιβάλλον και τους συνεργάτες του Σαμαρά στο κόμμα τους οποίους και κατηγορεί για τη σημερινή κατάσταση.

Ο ίδιος, πάντως, σε μια προσπάθεια να μην διαταράξει ισορροπίες δεν είχε θελήσει να προχωρήσει σε αλλαγές με την ανάληψη των καθηκόντων του. Αυτός που πάντως έχει στοχοποιηθεί εδώ και καιρό από τον κ. Μεϊμαράκη είναι ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος. Ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί πως το κόμμα βρίσκεται εδώ και καιρό υπό διάλυση και πως η επικοινωνιακή στρατηγική που ακολούθησε οδήγησε στις διαδοχικές ήττες στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου και στο δημοψήφισμα του Ιουλίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης απέφυγε να καρατομήσει τον κ. Παπαμιμίκο, εξοργίστηκε, όμως, από το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έλαβε το μήνυμα και δεν παραιτήθηκε. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σ’ αυτήν την περίπτωση ήταν η δημόσια στήριξη όλων των συνεργατών του κ. Παπαμιμίκου στο πρόσωπο του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Μεϊμαράκης και Σαμαράς αν και προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με τη χειραψία τους στη Βουλή περνούν μια περίοδο «παγωμάρας». Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί πάντως τον κ. Μεϊμαράκη πως δεν δείχνει ιδιαίτερο ζήλο να στηρίξει το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Αν, πάντως, ο κ. Μεϊμαράκης κερδίσει τις εκλογές, είναι ξεκάθαρο πως θα υπάρξει ουσιαστική εκκαθάριση των Σαμαρικών από τις θέσεις κλειδιά στο κόμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ