ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Σιντικής: Όχι στη δημιουργία Κέντρου Μεταναστών

Δήμος Σιντικής: Όχι στη δημιουργία Κέντρου Μεταναστών
Φωτό αρχείου Reuters

Όχι στη δημιουργία Κέντρου Μεταναστών στη Ροδόπολη και πιο συγκεκριμένα στο "Στρατόπεδο Βασιλειάδη", αλλά όχι και στη δημιουργία αντίστοιχου Κέντρου σε οποιαδήποτε άλλο στρατόπεδο στο Δήμο Σιντικής αποφάσισε σήμερα το μεσημέρι το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σιντικής.

Ο Δήμαρχος Φώτης Δομουχτσίδης μιλώντας στο FONH.GR υποστήριξε πως "για άλλη μια φορά το δημοτικό συμβούλιο επικαιροποίησε την αρνητική απόφαση που είχε λάβει τον Ιούνιο, για την δημιουργία hot spot μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο της Ροδόπολης. "Είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία Κέντρου Μεταναστών όχι μόνο στη Ροδόπολη, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο στρατόπεδο στον Δήμο μας".

Ξεκαθάρισε πως "είναι μια απόφαση που στην ουσία προστατεύει την περιοχή μας. Εδώ έχουμε να κάνουμε με το εξής θέμα: το κάθε στρατόπεδο βρίσκεται σε μικρά χωριά και αν συμβεί αυτό που φημολογείται τότε οι μετανάστες θα είναι περισσότεροι. Θα βοηθήσουμε ωστόσο στην ανθρωπιστική κρίση".
Στη συνεδρίαση κατά τάχθηκαν στην τοποθέτηση τους και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης επαναλαμβάνοντας την πρώτη τους εισήγηση. Το παρόν στην συνεδρίαση δίνουν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές, Α. Σταμπουλή, Φ. Αραμπατζή και Α. Μεγαλομύστακας οι οποίοι υποστήριξαν τις θέσεις τους.

Σε συνεργασία με το FONH.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ