ΕΛΛΑΔΑ

Χάος και απόγνωση στην Ειδομένη

Χάος και απόγνωση στην Ειδομένη
Reuters

Xάος και απόγνωση στην Ειδομένη. Όσο περνάνε οι μέρες οι πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη της Ελλάδας με την πΓΔΜ χάνουν την ψυχραιμία τους.

Ανθρώπινες ιστορίες συναντάς παντού στον καταυλισμό στην Ειδομένη και όπου κοιτάξεις βλέπεις ανθρώπους να προχωράνε ψάχνοντας που να μείνουν και τι να φάνε. Οι ουρές που σχηματίζουν άντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά για ένα σάντουιτς ή μια σούπα είναι πολύ μεγάλες. Δεν τους έμειναν χρήματα και προσπαθούν να πάρουν οτιδήποτε τους δώσουν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις. Μέσα στις σκηνές ζουν ολόκληρες οικογένειες. Ακούς μέσα από αυτές το κλάμα των μωρών. Υπάρχουν όμως και μικρά παιδιά που χορεύουν και τραγουδάνε προσπαθώντας να ξεχάσουν για λίγο όσα πέρασαν.

Τρία παιδιά μόνα τους προσπαθούν να ανάψουν φωτιά χωρίς κάποιος μεγαλύτερος να τους σταματήσει και να τους εξηγήσει πως αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Συγκλονιστικές εικόνες παντού. Το δράμα των προσφύγων δεν έχει τέλος και αύριο το πρωί πολύ λίγοι θα είναι αυτοί που θα καταφέρουν να περάσουν τα Ελληνοσκοπιανά Σύνορα για να κυνηγήσουν το όνειρο τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ