Συμψηφίζονται οι επιστροφές φόρων για τους αγρότες με τις απλήρωτες εισφορές
Οι επιστροφές Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, εκτός από τον συμψηφισμό με τις φορολογικές υποχρεώσεις, θα συμψηφίζονται και με τις απλήρωτες ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές.
Το υπουργείο Οικονομικών έκανε δεκτή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που προβλέπει, ότι εάν ο αγρότης έχει οφειλές σε εφορία, τελωνεία και ασφαλιστικά ταμεία, τότε το δημόσιο μπορεί να συμψηφίσει τις ανοικτές οφειλές με τα χρήματα που θα του επέστρεφε.
Σύμφωνα με την γνωμοδότηση, εφορίες και τελωνεία θα συμψηφίζουν τα ποσά που οφείλουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, με ληξιπρόθεσμα ή και μη ληξιπρόθεσμα χρέη των δικαιούχων προς το Δημόσιο.
Στη συνέχεια, αν μετά τους συμψηφισμούς αυτούς με χρέη προς το υπουργείο Οικονομικών απομένουν ποσά προς επιστροφή, τότε αυτά θα μπορούν να συμψηφίζονται και με τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές των δικαιούχων προς τον ΟΓΑ ή άλλα ασφαλιστικά ταμεία! Αν μετά τους συμψηφισμούς αυτούς απομείνει κάποιο υπόλοιπο, οι δικαιούχοι θα το πάρουν ως επιστροφή από το Δημόσιο.
Κερδισμένοι και χαμένοι των νέων μέτρων: Καύσιμα, 120 δόσεις και συνεπείς οφειλέτες στο προσκήνιο
13:30
Ακτοπλοϊκά: Εκπτώσεις έως 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών
13:26
Κβαντικός υπολογιστής έκανε σε 19΄΄ κάτι για το οποίο ένας υπερυπολογιστής θα χρειαζόταν 110 χρόνια
13:20
Παπαδοπούλου για σχολικά βιβλία Β. Μακεδονίας: Η Αθήνα ζητά την αφαίρεση αναθεωρητικών διατυπώσεων
13:10