ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Γιακουμάκη: Εξαφάνισαν ντοκουμέντα πριν την έρευνα της αστυνομίας

Υπόθεση Γιακουμάκη: Εξαφάνισαν ντοκουμέντα πριν την έρευνα της αστυνομίας
Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Ένα νέο πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση της εξαφάνισης και του μυστηριώδους θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη έφερε στο φως η έρευνα, σύμφωνα με την οποία, πρόκειται για μια κοπέλα, μέλος της παρέας των «σκληρών» σπουδαστών που κατηγορείται για τις επιθέσεις στον αδικοχαμένο σπουδαστή.

Η νεαρή σπουδάστρια, σύμφωνα με μαρτυρία και κατάθεση σπουδαστή της Γαλακτοκομικής σχολής, φέρεται να εξαφάνισε στοιχεία- ντοκουμέντα πριν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων ερευνήσουν στα δωμάτια τους.

Σύμφωνα με την κατάθεση σπουδαστή της σχολής, μία ή δύο μέρες μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων μπήκαν στη Γαλακτοκομική Σχολή για να κάνουν έρευνα στα δωμάτια ορισμένων σπουδαστών. Όταν εκείνη το πληροφορήθηκε με απίστευτη ψυχραιμία, έσπευσε να ξεφορτωθεί ένα ντοκουμέντο που πιθανώς να ενοχοποιούσε την ίδια, τον φίλο της και κάποιους άλλους από την «άγρια» παρέα.

Ήταν ένα αντικείμενο στο σχήμα και στο μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου ή σκληρού δίσκου. Μπήκε στο δωμάτιο του φίλου της και του το έδωσε πριν φτάσουν στο χώρο τους οι αστυνομικοί. Πιστεύεται ότι σε αυτό είχαν καταγράψει βίαιες και εξευτελιστικές επιθέσεις εναντίον του άτυχου νέου, που οι ίδιοι χαρακτήριζαν απλά ως «πλάκες». Το ντοκουμέντο αυτό δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Τα στοιχεία γύρω από τα περιστατικά βίας που δεχόταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, τα οποία έφερε στο φως στην εκπομπή της η Αγγελική Νικολούλη, είναι σοκαριστικά. Η δημοσιογράφος ενημερώθηκε για τον μυστηριώδη ρόλο μιας νεαρής σπουδάστριας που σχετίζονταν με την παρέα των κρητικών και κατάφερε να έρθει σε επαφή μαζί της λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η σπουδάστρια είπε τότε στη δημοσιογράφο πως τελευταία φορά είχε δει τον Βαγγέλη πριν το μεσημεριανό φαγητό. Υποστήριξε πως ήταν πεσμένος ψυχολογικά γιατί οι βαθμοί του είχαν πέσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ισχυρίστηκε στη δημοσιογράφο πως δεν είχε ιδέα σχετικά με τα όσα ακούγονταν για τα βίαια περιστατικά εναντίον του Βαγγέλη και πως δεν ήταν πραγματικά.

Η Αγγελική Νικολούλη λίγες μέρες πριν ο άτυχος νέος βρεθεί νεκρός, είχε συνομιλήσει και τηλεφωνικά με τη «σκληρή» κοπέλα της παρέας των Κρητικών. Η σπουδάστρια φάνηκε τότε να ενοχλείται από τις ερωτήσεις της δημοσιογράφου. Απαντούσε μονολεκτικά και προσπαθούσε να αποφύγει τη συζήτηση.

Ανατριχιαστική είναι και η κατάθεση άλλης σπουδάστριας, η οποία επιχείρησε να υπερασπιστεί τον Γιακουμάκη, ζητώντας από την κοπέλα που ανήκε στο γκρουπ των σκληρών κρητικών να επέμβει ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις εις βάρος του. Τότε αυτή με απίστευτη κυνικότητα, όπως καταθέτει η σπουδάστρια, της είπε: «Καλά να πάθει». Όπως είπε η ίδια στο «Τούνελ» προσπαθούσε να τη μεταπείσει για να βοηθήσει ώστε να σταματήσουν αυτά τα περιστατικά. Εκείνη όμως εμφανιζόταν ανένδοτη και δεν επέτρεπε να την πλησιάζουν. Η σπουδάστρια τη συνάντησε ένα βράδυ στο δωμάτιο της και προσπάθησε να μάθει γιατί κακοποιούσαν τον Βαγγέλη. Εκείνη της απάντησε λακωνικά: «Μην το ψάχνεις. Μίλαγε πολύ.»

Για άλλη μια φορά εγείρονται ερωτηματικά αναφορικά με τη στάση της τότε Διεύθυνσης της Σχολής, που όπως φαίνεται από τις μαρτυρίες ήταν ενήμερη για τα βασανιστήρια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά δεν παρενέβη για να τα σταματήσει.

Διαβάστε ακόμη

Υπόθεση Γιακουμάκη: Αναζητούνται ευθύνες μέσα από τρεις δικογραφίες

Υπόθεση Γιακουμάκη: «Καίει» τη διεύθυνση της Σχολής η δικογραφία

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Νέα στοιχεία προκύπτουν από τις καταθέσεις

Υπόθεση Γιακουμάκη: «Αν δεν κάνετε κάτι, θα τον σκοτώσουν», είχε προειδοποιήσει συμφοιτητής του

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Η δικογραφία αποκαλύπτει τα βασανιστήρια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ