ΕΛΛΑΔΑ

Εφορίες: Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές βάζουν τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών

Εφορίες: Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές βάζουν τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών
Ουρές στις εφορία (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Στην... ηλεκτρονική εποχή μπαίνουν και οι ΔΟΥ καθώς ως το τέλος του 2016-αρχές 2017 οι συναλλαγές των πολιτών και των επιχειρήσεων θα γίνεται τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου, σε μια προσπάθεια να απλοποιηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται στα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών.

Όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Εφοριακών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής, ο τρόπος λειτουργίας των ΔΟΥ, πρόκειται σύντομα να αλλάξει και οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων θα παρέχονται μέσω Διαδικτύου και κατάλληλα στελεχωμένων τηλεφωνικών κέντρων.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ναυτεμπορική, οι ΦΑΕ ενδεχομένως να είναι οι πρώτες ΔΟΥ στις οποίες θα εφαρμοστεί πιλοτικά ο νέος τρόπος λειτουργίας.

Με τον τρόπο αυτό θα μπει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών, ενώ και οι εφορίες θα ασχοληθούν με τους ελέγχους, που είναι και το βασικό τους έργο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ