ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλιστικό: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΒΕΕ

Ασφαλιστικό: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΒΕΕ
Αφίσα για το συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νέος γύρος κινητοποιήσεων ξεκινά σήμερα, Τετάρτη, κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, με το συλλαλητήριο που διοργανώνουν στις 3 το μεσημέρι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή της ΓΣΕΒΕΕ, ελεύθερων επαγγελματιών κι επιστημονικών φορέων.

Τα συνδικάτα αντιδρούν στο κυοφορούμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, ενώ προειδοποιούν και με απεργιακές κινητοποιήσεις, όταν αυτό κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, αν δεν έχουν γίνει οι τροποποιήσεις που ζητούν.

Η συνομοσπονδία διοργανώνει το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σε συνεργασία με συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς και όπως αναφέρεται στο κάλεσμα «όσο κυβέρνηση και δανειστές συνεχίζουν την άγρια πολιτική λιτότητας και περικοπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καθήκον των συνδικάτων είναι να απεργούν, να διαμαρτύρονται, να διαδηλώνουν».

Η ΓΣΕΕ έχει προειδοποιήσει με 48ωρη Γενική Απεργία, όταν και αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση στη βουλή του «απαράδεκτου ασφαλιστικού νομοσχεδίου» , ενώ και η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, με νέα γενική απεργία και καταλήψεις κτιρίων, εάν τελικά η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ, που καλεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους επαγγελματίες εμπόρους και βιοτέχνες, αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους, να δώσουν δυναμικά το παρόν με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 3 το μεσημέρι και στη συνέχεια με πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ