ΕΛΛΑΔΑ

Παντελής Παντελίδης: Απαντήσεις από το επίσημο πόρισμα και τις τοξικολογικές εξετάσεις

Παντελής Παντελίδης: Απαντήσεις από το επίσημο πόρισμα και τις τοξικολογικές εξετάσεις

Φως στα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος στο μοιραίο δυστύχημα που του στέρησε τη ζωή, αναμένεται να ρίξουν το επίσημο πόρισμα που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα, μαζί με τις τοξικολογικές εξετάσεις. 

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι στο τιμόνι δεν καθόταν στο τιμόνι ο τραγουδιστής. Συγκεκριμένα, ο κ. Καιμακάμης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: “Δεν υπάρχουν μόνο ενδείξεις αλλά ισχυρές αποδείξεις, βάσει των οποίων ίσως τις επόμενες μέρες να έχουμε διαφορετική εκτίμηση για το ποιος προκάλεσε το ατύχημα”.

Ακριβείς απαντήσεις στα ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το μοιραίο τροχαίο, αναμένεται να δώσουν το επίσημο πόρισμα της Τροχαίας του Ελληνικού, μαζί με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από την καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Αθηνών, Χαρά Σπηλιοπούλου. Αυτά θα κατατεθούν στον ανακριτή την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην πρώτη θεώρηση, ο ιατροδικαστής περιγράφει ότι ο θάνατος ήταν ακαριαίος και οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Συγκεκριμένα, ο θάνατος επήλθε από κάταγμα 1,5 εκατοστού στο κρανίο, πίσω από το αυτί, έπειτα από πρόσκρουση με σιδερένιο στηθαίο. Δεν είχε υποστεί κάκωση στο θώρακα, ενώ είχε μόνο ένα σοβαρό χτύπημα στο γόνατο.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα στο οποίο κατέληξε ο εμπειρογνώμονας της οικογένειας της Ισμήνης Αρναούτη, είναι διαφορετικό από αυτό του τραγουδιστή. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας Αρναούτη, ο οποίος αναφέρει πως το τί έγινε, μπορεί να το αντιληφθεί κανείς "με την κοινή λογική".

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα αναμένεται να δώσουν τα αποτυπώματα που έχουν ληφθεί από το αυτοκίνητο, και συγκεκριμένα από το χειρόφρενο, το τιμόνι και τις ζώνες ασφαλείας, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος το οδηγούσε. Φως στις συνθήκες του τροχαίου θα ρίξουν και τα δεδομένα από τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου, όταν αυτά ανακληθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ