ΕΛΛΑΔΑ

Η εξάρθωση των διακινητών της αερολέσχης Μεσολογγίου που "πετούσε" πρόσφυγες για... καφέ

Η εξάρθωση των διακινητών της αερολέσχης Μεσολογγίου που "πετούσε" πρόσφυγες για... καφέ
Ελληνική Αστυνομία

«Φέρνω 5 για «καφέ» και τα χαρτιά έτοιμα», έλεγε στο τηλέφωνο ο κουρδικής καταγωγής μέλλος των διακινητών της αερολέσχης Μεσολογγίου όταν μιλούσε στο τηλέφωνο με τους συνεργούς του.

Την τελευταία εβδομάδα με τα αεροπλάνα της αερολέσχης είχαν κάνει τρία ταξίδια στην Ιταλία καθώς όπως έλεγαν και μεταξύ τους οι δουλειές του μεγάλωσαν με τα κλειστά σύνορα.

«Τώρα που έκλεισαν και έμειναν στην Ειδομένη ο φίλος από τη Τουρκία λέει ότι έχει συνέχεια άτομα για εμάς». Έλεγε ένα από τα μέλη της σπείρας των δουλεμπόρων.

Τα κέρδη ήταν ασύλληπτα καθώς η δράση τους είχε ξεκινήσει πριν ένα χρόνο και από κάθε παράτυπο μετανάστη έπαιρναν από 4.500 έως 7.000 ευρώ.

17032016gada1

Πηγή: Eλληνική Αστυνομία

Μάλιστα τους έδιναν ακόμα και πλαστά έγγραφα όπως ακριβώς έκαναν και στους 7 ιρακινούς που συνελήφθησαν επαυτόφωρο χθες και βρήκαν οι αρχές πάνω τους πλαστά δελτία ταυτότητας από τη Ρουμανία.

17032016gada2

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Το δρομολόγιο που ακολουθούσαν ήταν Μέγαρα ,όπου απογειωνόταν το αεροσκάφος, Άραξο, όπου κατέθεταν σχέδιο πτήσης για Ιταλία. Όμως πρώτα πήγαιναν στο Μεσολόγγι παραλάμβαναν τους παράτυπους μετανάστες και μετά το αεροσκάφος πήγαινε στο Λέτσε της Ιταλίας όπου και εκεί συνεργοί του κυκλώματος έκαναν τα στραβά μάτια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ