ΕΛΛΑΔΑ

Εκρήξεις Βρυξέλλες: Έκτακτα μέτρα ασφαλείας και στην Αθήνα

Εκρήξεις Βρυξέλλες: Έκτακτα μέτρα ασφαλείας και στην Αθήνα
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος-Μέτρα ασφαλείας (φωτογραφία αρχείου) ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

«Κόκκινος» συναγερμός σήμανε τις υπηρεσίες ασφαλείας της Αθήνας, που λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα, μετά και το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Όπως αποφασίστηκε, αυξάνονται οι περιπολίες και οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις ξένων συμφερόντων που βρίσκονται στην Αθήνα.

Η ηγεσία της αστυνομίας έχει δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες να αυξήσουν τους ελέγχους σε υπόπτους, αλλά και τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμιο και σταθμούς του μετρό.

Την ίδια ώρα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία αυξάνει το βαθμό στενής παρακολούθησης ατόμων που βρίσκονται στην Ελλάδα και παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Λέρο είχε περάσει ο Αμίν Τσουκρί, ο συνεργός του Σαλά Αμπντεσλάμ, που συνελήφθη πριν λίγες μέρες στη βελγική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμίν Τσουκρί, ψευδώνυμο για το Μονιρ Αχμετ Αλαάζ, συνεργός του Σαλά Αμπντεσλάμ, εισήλθε στην Ευρώπη από το νησί της Λέρου στις 20 του περασμένου Σεπτέμβρη, ενώ και άλλοι τρομοκράτες του μακελειού της 13ης Νοεμβρίου στο Μπατακλάν, μεταξύ των οποίων ο Αμπντελαμίντ Αμπαούντ, έχουν περάσει επίσης από την Ελλάδα, και συγκεκριμένα από τη Λέρο, όπως είχε μεταδώσει το CNN Greece.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ