ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Γιακουμάκη: Αποκαλυπτική η απολογία του τότε διευθυντή της Σχολής

Υπόθεση Γιακουμάκη: Αποκαλυπτική η απολογία του τότε διευθυντή της Σχολής
Βαγγέλης Γιακουμάκης (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ

Νέα στοιχεία στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη προκύπτουν από την απολογία του τότε διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος περιγράφει συνάντηση που είχε με τον Κρητικό σπουδαστή που φέρεται να πρωταγωνιστούσε στα περιστατικά των τραμπουκισμών σε βάρος του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Όπως αναφέρεται στο απολογητικό υπόμνημα του τότε διευθυντή, ο Κρητικός σπουδαστής τηλεφώνησε στη Σχολή και ζητούσε να του δοθεί το πτυχίο. Ο διευθυντής αρνήθηκε να του το δώσει, πριν πληρώσει τις ζημιές που είχε προκαλέσει στο δωμάτιό του κατά την φοίτησή του στη σχολή.

Λίγες μέρες μετά, και μόλις τρία 24ωρα πριν την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο Κρητικός σπουδαστής βρέθηκε στη Γαλακτοκομική Σχολή και είχε ένα σύντομο τετ α τετ με τον διευθυντή, ο οποίος πάντως του απαγόρευσε την είσοδο στην Εστία, αφού πια δεν ήταν μέλος της σχολής. «Του είπα να περιμένει στην είσοδο μέχρι να έρθουν οι φίλοι του παρουσία του φύλακα και αποχώρησα. Την επόμενη μέρα ο φύλακας με ενημέρωσε πως μεταξύ αυτών που κατέβηκαν για να τον δουν, δεν ήταν ο Βαγγέλης».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, ο τότε διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής ενημερώθηκε για τους τραμπουκισμούς σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη από την υπεύθυνη της Εστίας στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου 2014: «Πληροφορήθηκα από την υπεύθυνη της εστίας ότι ο μαθητής... την πληροφόρησε ότι οι Κρητικοί φοιτητές δημιουργούσαν επεισόδια σε βάρος του. Συγκεκριμένα, τον έκλεισαν σε ντουλάπα του δωματίου αναγκάζοντάς τον να τραγουδήσει, του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο και τον ανάγκασαν να ξυριστεί χωρίς τη θέλησή του».

Το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος διευθυντής ουδέποτε συγκάλεσε το Πειθαρχικό Συμβούλιο τη σχολής προκειμένου να ελέγξει πειθαρχικά τα καταγγελλόμενα περιστατικά σε βάρος του Γιακουμάκη μια να επιβάλει στους εμπλεκόμενους σπουδαστές οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή.

Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, εκτιμά ότι μπορεί τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί ως τώρα να δικαιολογούν την άσκηση μιας ποινικής δίωξης, όμως δεν μπορούν να οδηγήσουν στην έκδοση καταδικαστικής απόφασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ