ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο σύγχρονος «βαρόνος Μινχάουζεν»

Συνελήφθη ο σύγχρονος «βαρόνος Μινχάουζεν»
Περιπολικό (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Αν έπρεπε να δώσουμε το τίτλο του βαρόνου Μινχάουζεν σε κάποιο κακοποιό για το 2016 τότε σίγουρα θα ήταν στον 40χρονο που πιάσαμε». Με αυτή τη φράση περιγράφει αξιωματικός της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφαλείας Αττικής τον απατεώνα που είχε εμφανιστεί ως σύμβουλος επενδύσεων σε έναν ιδιοκτήτη καντίνας στη περιοχή της Κερατέας.

Αρχικά του είπε ότι είναι εκπρόσωπος ρωσικής εταιρίας που θα αγοράσει τον Αστέρα στη Βουλιαγμένη. Για να τον πείσει, του εμφάνισε και μια ρωσική εφημερίδα στην οποία είχε πλαστογραφήσει ένα άρθρο, στο οποίο περιελάμβανε και το όνομα του δήθεν εκπροσώπου. Το θύμα τον πίστεψε και νόμιζε ότι έγινε ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου με ποσοστό 1,5%.

Φυσικά ο απατεώνας του άρπαζε διαφορά χρηματικά ποσά που του έλεγε ότι χρειαζόταν για τα διαδικαστικά. Και ενώ πίστευε το θύμα ότι ήταν μέτοχος ξενοδοχείου, ο απατεώνας του έλεγε ότι του άνοιξε και σπορ εταιρία στον Παναμά και ότι μέσω ισπανικής τράπεζας του έστελνε τα κέρδη εκεί.

Και τα παραμύθια συνεχίστηκαν, αφού η νέα ιστορία έλεγε ότι θα έπαιρναν κατασχεμένα αεροπλάνα και αφού τα επισκεύαζαν θα τα πουλούσαν με ασύλληπτα κέρδη. Τελικά ο κακοποιός κατάφερε μέσα σε 5 μήνες να του αρπάξει 197.000 ευρώ.

Ο 40χρονος είχε πιστέψει ότι στον Παναμά έχει καταθέσεις 40 εκατομμυρίων ευρώ και όταν ως μεγάλοεκατομμυριούχος ζήτησε να πάρει λεφτά στο χέρι, άρχισε να αποκαλύπτεται η απάτη.

Αστυνομικοί του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της ασφαλείας μετά από οργανωμένη επιχείρηση συνέλαβαν τον σούπερ παραμυθά ο οποίος όπως φαίνεται θα μπορούσε να πουλήσει και igloo σε Εσκιμώους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ