ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγραμμα κατάρτισης 4.000 ανέργων με «αμοιβή» 1.471 ευρώ από την ΕΣΕΕ

Πρόγραμμα κατάρτισης 4.000 ανέργων με «αμοιβή» 1.471 ευρώ από την ΕΣΕΕ
ΕΣΕΕ EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Την ερχόμενη Πέμπτη (31/3) λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα κατάρτισης, 4.000 ανέργων νέων, σε αντικείμενα του Λιανικού Εμπορίου που υλοποιεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής καθοδήγησης, κατάρτισης και πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων 4.000 ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, σε αντικείμενα του Λιανικού Εμπορίου.

Σκοπός του προγράμματος είναι ο εφοδιασμός τους με τις κατάλληλες γνώσεις και μεθοδολογίες ώστε να επανενταχθούν απρόσκοπτα τα επόμενα χρόνια στην ελληνική αγορά εργασίας, απασχολούμενοι στον συγκεκριμένο κλάδο.

Στο πλαίσιο της Πράξης προβλέπεται επίσης η υλοποίηση πέντε συμβουλευτικών συνεδριών για κάθε ωφελούμενο, καθώς και η πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της κατάρτισης.

Το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης ανέρχεται σε 5,33 ευρώ, ενώ το επίδομα πρακτικής άσκησης των ωφελουμένων αντιστοιχεί σε 3,20 ευρώ ανά ώρα.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα

Συνολικά οι νέοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα λάβουν το ποσό των 1.471 ευρώ. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν έως τις 31 Μαρτίου την αίτηση συμμετοχής τους στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα www.esee-emporio.gr

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση έχουν άνεργοι νέοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι γενικές προϋποθέσεις:

1. Να έχουν γεννηθεί από 1.1.1992 μέχρι και 31.12.1997.

2. Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι

3. Να είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής/ Δευτεροβάθμιας/ Μεταδευτεροβάθμιας/ Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

4. Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.

5. Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης στο διάστημα του τελευταίου τετραμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

Στα κριτήρια επιλογής των ωφελουμένων περιλαμβάνονται: η διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας και το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ