ΕΛΛΑΔΑ

Ακριβότερα τα εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία από σήμερα

Ακριβότερα τα εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία από σήμερα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ακριβότερα είναι από σήμερα 1η Απριλίου, τα εισιτήρια για επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού.

Η αύξηση αυτή ήταν δρομολογημένη, ενώ προηγείται της εφαρμογής του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των μουσείων, καθώς και της νέας εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Το πιο ακριβό εισιτήριο θεσπίστηκε στην Ακρόπολη, όπου από 12 ευρώ, το αντίτιμο ανέβηκε στα 20, ενώ το δεύτερο ακριβότερο είναι στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όπου από τα 6 ευρώ, η τιμή ανέβηκε στα 15.

Ενδεικτικά, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το εισιτήριο αυξάνεται στα 10 από τα 7 ευρώ, στην Αρχαία Αγορά Αθηνών από στα 8 από τα 4 ευρώ, στον Κεραμικό στα 8 από τα 2 ευρώ, στην Ολυμπία στα 12 από τα 9 ευρώ, στο Ακρωτήρι Θήρας στα 12 από τα 5 ευρώ, στη Δήλο στα 12 από τα 5 ευρώ και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στα 8 από τα 6 ευρώ.

Επιπλέον, στη Βραυρώνα (χώρος και μουσείο) 6 € (από 5 €), Σούνιο 8 € (από 4 €), αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Επιδαύρου 12 € (από 6 €), αρχαιο­λογικός χώρος και Μουσείο Μυ­κηνών 12 € (από 8 €), αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης Λίνδου 12 € (από 6 €), αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών 12 € (από 8 €), αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης 12 € (από 6 €).

Παράλληλα, σημειώνεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού θέσπισε 17 ενιαία εισιτήρια για επισκέψεις σε περισσότερους του ενός χώρους σε όλη την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ