ΕΛΛΑΔΑ

Μ. Βεληβασάκης: Ο Έλληνας που συνάντησε στο Λευκό Οίκο τον Μπάρακ Ομπάμα (pics)

Μ. Βεληβασάκης: Ο Έλληνας που συνάντησε στο Λευκό Οίκο τον Μπάρακ Ομπάμα (pics)
Προσωπικό αρχείο Μ. Βεληβασάκη

Στη δεξίωση που παρέθεσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα για την 25η Μαρτίου, έδωσε το παρών του και ένας Έλληνας που έχει κατακτήσει στην κυριολεξία όλες τις κορυφές του κόσμου.

Πρόκειται για τον Μανώλη Βεληβασάκη, έναν από τους κορυφαίους πολιτικούς μηχανικούς του κόσμου που έχει αναλάβει με τον Σαντιάγο Καλατράβα να ανοικοδομήσουν τον ναό του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Στα μοναδικά δημιουργήματά του είναι οι πύργοι Petronas στην Κουάλα Λουμπούρ, ο πύργος “Taipei 101” που βρίσκεται στην Ταϊβάν. Ανάμεσα στα διάσημα έργα του είναι η δομική ανάλυση και αναστήλωση του θόλου του Καπιτωλίου, εργασίες αποκατάστασης έκανε και στο Empire State Building, τον ουρανοξύστη έμβλημα της Νέας Υόρκης και στον πύργο της Chrysler.

«Ζήτω η Ελλάς» είπε ο Μπάρακ Ομπάμα στην τελευταία δεξίωση που παρέθεσε ως πρόεδρος για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου. «Οι Έλληνες έχουν περάσει πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια, αλλά θα τα καταφέρουν», τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος απένειμε τα εύσημα στη χώρα μας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.
Όμως η έκπληξη όπως επισημαίνει ο κ. Βεληβασάκης στο CNN Greece ήταν η μπάντα του Λευκού Οίκου που έπαιζε ελληνική μουσική.

And while the Greek Independence festivities where nicely progressing, the White House band surprised us all with this well known Greek folk tune!

Δημοσιεύτηκε από Emmanuel E. Velivasakis στις Τρίτη, 5 Απριλίου 2016


Ο κ. Βεληβασάκης πήγε στη δεξίωση με το γιό του Γιώργο και διάδοχο στις επιχειρήσεις του.

Ο τίτλος του είναι Construction, Design Arbitrator, Managing Principal στην εταιρεία Thornton Tomasetti. Ο ίδιος συστήνεται ως σύμβουλος στην εταιρεία του, την Thornton Tomasetti και πριν μιλήσει για τις κορυφές που έχει χτίσει, με περηφάνια δηλώνει ότι είναι ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.

«Θεωρώ ότι ήμουν τυχερός. Ήρθα στην Αμερική, ως φοιτητής και μου δόθηκαν ίσες ευκαιρίες όπως σε έναν Αμερικανό που εργαζόταν σκληρά, με ήθος και αξίες για να υλοποιήσει τα όνειρά του», μας λέει.

«Η κατάκτηση της κορυφής δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της δουλειάς μου, αλλά μιας υπέροχης ομάδας 500 ατόμων, που έχουμε υψηλό όραμα και πρωτότυπες ιδέες».

Διαβάστε το ρεπορτάζ του CNN Greece για τον κ. Μ. Βεληβασάκη

Ο Μ. Βεληβασάκης είναι από τους κορυφαίους πολιτικούς μηχανικούς στον κόσμο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ