ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στη Χίο - Χωρισμένο στα δύο το νησί

Επεισόδια στη Χίο - Χωρισμένο στα δύο το νησί
Στα δύο χωρισμένη η τοπική κοινωνία στη Χίο, για το προσφυγικό Πολίτης Χίου

Ένταση επικράτησε την Τετάρτη στη Χίο, όπου οι κάτοικοι έχουν χωριστεί στα δύο απέναντι στο ζήτημα των προσφύγων.

Μάλιστα δεν έλειψαν και τα επεισόδια και οι προπηλακισμοί μεταξύ των κατοίκων που αντιδρούν στην παρουσία προσφύγων στο νησί και σε όσους είναι αλληλέγγυοι και υποστηρίζουν την ανάγκη για πιο ήπιες λύσεις στο πρόβλημα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πολίτης της Χίου, τα επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Βουνακίου, όπου βρέθηκαν αφενός κάτοικοι που αντιδρούν στην παρουσία μεταναστών στην περιοχή τους και αφετέρου, μέλη αλληλέγγυων ομάδων που ζητούν να επικρατήσει ηρεμία στο θέμα και να ληφθούν αποφάσεις για μόνιμες λύσεις που δεν θα οξύνουν το πρόβλημα, με βάση τα δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων.

επεισοδια 1

Πηγή: Πολίτης Χίος

Δεν έλειψαν και οι ακραίες φωνές και οι προπηλακισμοί, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν ένας εικονολήπτης ξένου μέσου και ένας πολίτης μέλος αλληλέγγυας ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακούστηκαν ακραίες εκφράσεις και συνθήματα κατά των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί, ενώ δέκτης παραπόνων έγινε και η δημοτική αρχή του νησιού

Ένταση επικράτησε όμως και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να διακοπεί αρκετές φορές από φραστικές επιθέσεις, γιαούρτια και ύβρεις μεταξύ διαμαρτυρόμενων για την κατάσταση στο νησί.

επεισοδια 3

Πηγή: Πολίτης Χίος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ