ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες
EUROKINISSI / Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στην τελική ευθεία μπήκε η διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς δημοσιεύτηκε με χθεσινή ημερομηνία η Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών Επικρατείας, Νίκου Παππά, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου, για τον καθορισμό του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου.

Ο ελάχιστος αριθμός εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, ανά ειδικότητα, που υποχρεούνται να απασχολούν κατά μέσο όρο ετησίως τα τηλεοπτικά κανάλια ως εξής:

Τουλάχιστον 160 εργαζόμενοι σε θέσεις τεχνικού προσωπικού,

τουλάχιστον 120 εργαζόμενοι σε θέσεις διοικητικού προσωπικού

τουλάχιστον 120 εργαζόμενοι σε θέσεις δημοσιογράφων

Η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους διενεργήθηκε από τον γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τους εκπροσώπους του υπουργού Επικρατείας, της Γενική Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης λήφθηκε υπόψη και ενημερωτικό σημείωμα του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τον αριθμό εργαζομένων που απασχολούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας.

Όπως τονίζεται από συνεργάτες του Νίκου Παππά, πρωταρχική μέριμνα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε ένα κλάδο που τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί σοβαρότατο πλήγμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ