ΕΛΛΑΔΑ

Χημικά και ένταση στην πορεία των λιμενεργατών

Χημικά και ένταση στην πορεία των λιμενεργατών
CNN Greece/Λευτέρης Σουχάιμπ

Ένταση με επεισόδια και χρήση χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ υπήρξε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας δεν επετρτάπει στους λιμενεργάτες η είσοδος στο Ζάππειο. Η αστυνομία έστησε μπλοκο στην οδό Αμαλίας. Οι λιμενεργάτες επειχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας η οποία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Νωρίτερα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθώμνος πραγματοποιούν αυτή την ώρα 500 άτομα, εργαζόμενοι στα λιμάνια, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν και 24ωρη πανλιμενική απεργία. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Ζάππειο. Στο κέντρο της Αθήνας πάντως τα μέτρα της Αστυνομίας είναι ιδιαίτερα αυστήρα καθώς υπάρχει φόβος για επεισόδια.

final copy
final 1 copy
final 3 copy copy

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), Γιώργος Γεωργακόπουλος, ανέφερε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «αφού απέκλεισε όλες τις υποσχέσεις της περί των λιμανιών, αφού ακούμπησε στους αγώνες των εργαζομένων για να έρθει στην εξουσία, τώρα αγκαλιά με τους πιο ακραίους νεοφιλελεύθερους, η κυβέρνηση ξεπουλά τα λιμάνια».

limani 1
limani 2

Και συνεχίζει ο κ. Γεωργακόπουλος: «Σήμερα βιάζεται να κάνει μία φιέστα παρόλο που υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες, οι οποίες προσδιορίζονται και μέσα απο την απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, όπως το ό,τι δεν είχε υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ, δεν έχει αποφανθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν υπάρχει δημόσια αρχή, προσπαθεί να κλείσει αυτό το θέμα ενώ γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες και κυρίως δεν έχει απαντήσει στο μεγάλο ζήτημα της διασφάλισης των εργασιακών σχέσεων στην οποιαδήποτε εξέλιξη για τους εργαζόμενους».

final 4 copy
final 5 copy
final 6 copy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ