ΕΛΛΑΔΑ

Σε αστυνομικό κλοιό ο Πειραιάς ενόψει των συγκεντρώσεων

Σε αστυνομικό κλοιό ο Πειραιάς  ενόψει των συγκεντρώσεων
CNN Greece/Λευτέρης Σουχάιμπ

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στον Πειραιά ενόψει των δύο συγκεντρώσεων που είναι προγραμματισμένες για το απόγευμα.

 

Στις 6 η Χρυσή Αυγή διοργανώνει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του κόμματος στην οδό Καραΐσκου, με κεντρικό σύνθημα «Οχι στην ισλαμοποίηση της πατρίδας μας».

Μία ώρα νωρίτερα αντιφασιστικές οργανώσεις διοργανώνουν αντισυγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή και πορεία προς το Λιμάνι της πόλης.

Λόγω των δύο συγκεντρώσεων η Αστυνομία παίρνει έκτακτα μέτρα ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια

Σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε στη ΓΑΔΑ αποφασίστηκε να μπουν στη μέση διμοιρίες για να μην έρθουν σε επαφή οι δύο συγκεντρώσεις ενώ η αστυνομία θα παραμείνει στο χώρο ακόμα και όταν ολοκληρωθούν οι πορείες.

Επεισόδια στην πορεία των λιμενεργατών

Ένταση με επεισόδια και χρήση χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ υπήρξε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας καθώς δεν επετράπει στους λιμενεργάτες η είσοδος στο Ζάππειο. Η αστυνομία έστησε μπλόκο στην οδό Αμαλίας. Οι λιμενεργάτες επειχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας η οποία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

final copy
final 1 copy
final 3 copy copy

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), Γιώργος Γεωργακόπουλος, ανέφερε σχετικά με τους λόγους των κινητοποιήσεων ότι «αφού απέκλεισε όλες τις υποσχέσεις της περί των λιμανιών, αφού ακούμπησε στους αγώνες των εργαζομένων για να έρθει στην εξουσία, τώρα αγκαλιά με τους πιο ακραίους νεοφιλελεύθερους, η κυβέρνηση ξεπουλά τα λιμάνια».

limani 1
limani 2

Και συνεχίζει ο κ. Γεωργακόπουλος στις δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Σήμερα βιάζεται να κάνει μία φιέστα παρόλο που υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες, οι οποίες προσδιορίζονται και μέσα απο την απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, όπως το ό,τι δεν είχε υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ, δεν έχει αποφανθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν υπάρχει δημόσια αρχή, προσπαθεί να κλείσει αυτό το θέμα ενώ γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες και κυρίως δεν έχει απαντήσει στο μεγάλο ζήτημα της διασφάλισης των εργασιακών σχέσεων στην οποιαδήποτε εξέλιξη για τους εργαζόμενους».

final 4 copy
final 5 copy
final 6 copy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ