ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Kαταδικάστηκε για βιασμό και κακοποίηση των θετών παιδιών του

Ρέθυμνο: Kαταδικάστηκε για βιασμό και κακοποίηση των θετών παιδιών του
EUROKINISSI

Ομόφωνα καταδίκασε σήμερα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τον 56χρονο Βρετανό που κατηγορήθηκε για βιασμό και κατ’ εξακολούθηση κακοποίηση των θετών παιδιών του.

Η ποινή που του επιβλήθηκε αφορά σε 19 χρόνια και 7 μήνες ποινής φυλάκισης, ενώ παράλληλα καταδικάστηκε και η σύζυγος του σε 1 χρόνο φυλάκισης με αναστολή ποινής.

Πρόκειται για υπόθεση που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία στον Ταυρωνίτη Χανίων όπου διέμενε ο Βρετανός, έχοντας υιοθετήσει πέντε παιδιά τα οποία και όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, κακοποιούσε κατ' εξακολούθηση.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, μαρτυρίες από γείτονες αλλά και όσα προανακριτικά είχε ως στοιχεία η αστυνομία, εμπλούτισαν μία εικόνα για όσα συνέβαιναν στην οικία των Βρετανών που χαρακτηρίστηκε ως κολαστήριο, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας της έδρας να ζητήσει την ενοχή του θετού πατέρα για όλες τις πράξεις. Για τη σύζυγο του Βρετανού, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της για απόκρυψη της αλήθειας και όλων όσων συνέβαιναν στο σπίτι.

Την υποστήριξη των τριών από τα πέντε παιδιά έχει αναλάβει το Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ η τοπική κοινωνία συμπαραστέκεται και έχει δηλωθεί επίσημα η διάθεση ενίσχυσης των παιδιών με κάθε τρόπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ