ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ταξί την Πέμπτη

Απεργία ταξί την Πέμπτη
Ταξί EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 14/4 προχωρούν οι ιδιοκτήτες ταξί σε ολόκληρη τη χώρα, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στις προωθούμενες φορολογικές ρυθμίσεις.

Έτσι τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 5 το πρωί της Πέμπτης ως τις 5 το πρωί της Παρασκευής.

Οι ιδιοκτήτες ταξί, ζητούν να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 13%, να μειωθεί ο συντελεστής φορολόγησης 26% και ο αντίστοιχος προείσπραξης, να υπάρχει συμβατότητα εισφορών ΟΑΕΕ και εισοδήματος, αφορολόγητο στα 12.000 € και την παράταση των ταμειακών μηχανών μέχρι την έκδοση νέων ταμειακών και την ομαλοποίηση της αγοράς.

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Ιδιοκτητών - Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, τονίζει πως οι ρυθμίσεις που προωθεί κυβέρνηση «θα αφανίσουν τον ήδη εξαθλιωμένο κλάδο των ταξί», και προσθέτει πως ο κλάδος στην σημερινή εξαθλιωμένη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται δεν μπορεί να σηκώσει το τεράστιο βάρος των 20.000.000 ευρώ.

Χωρίς τρόλεϊ για 5 ώρες

Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει η πρωτεύουσα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, ακολουθούν οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί.
Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση προκειμένου να συζητήσουν για το οικονομικό και διοικητικό απολογισμό, τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και την Πρωτομαγιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ