ΕΛΛΑΔΑ

24ωρη απεργία ταξί σήμερα

24ωρη απεργία ταξί σήμερα
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Σε 24ωρη απεργία από τις 5 το πρωί σήμερα προχωρούν οι ιδιοκτήτες ταξί σε ολόκληρη τη χώρα, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στις προωθούμενες φορολογικές ρυθμίσεις.

Έτσι τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 5 το πρωί της Πέμπτης ως τις 5 το πρωί της Παρασκευής.

Οι ιδιοκτήτες ταξί, ζητούν να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 13%, να μειωθεί ο συντελεστής φορολόγησης 26% και ο αντίστοιχος προείσπραξης, να υπάρχει συμβατότητα εισφορών ΟΑΕΕ και εισοδήματος, αφορολόγητο στα 12.000 € και την παράταση των ταμειακών μηχανών μέχρι την έκδοση νέων ταμειακών και την ομαλοποίηση της αγοράς.

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Ιδιοκτητών - Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, τονίζει πως οι ρυθμίσεις που προωθεί κυβέρνηση «θα αφανίσουν τον ήδη εξαθλιωμένο κλάδο των ταξί», και προσθέτει πως ο κλάδος στην σημερινή εξαθλιωμένη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται δεν μπορεί να σηκώσει το τεράστιο βάρος των 20.000.000 ευρώ.

«Τα περίπου 30.000 ταξί της χώρας θα κληθούν να σηκώσουν το τεράστιο βάρος των 20.000.000 ευρώ», προσθέτει η Ομοσπονδία.

Οι ιδιοκτήτες των ταξί, ζητούν μείωση του ΦΠΑ στο 13%, και του συντελεστή φορολόγησης (26%), όπως και του αντίστοιχου συντελεστή της προείσπραξης των φόρων.

Επιπλέον, οι εισφορές προς τον ΟΑΕΕ να είναι αντίστοιχες του εισοδήματος, να θεσπιστεί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, να παραταθεί η λειτουργία των σημερινών ταμειακών μηχανών μέχρι την εγκατάσταση των νέων ταμειακών και την ομαλοποίηση της αγοράς

Αποκλεισμός του ΥΠΟΙΚ

Συμβολικό αποκλεισμό πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες ταξί, στην είσοδο του υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ