Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων έως τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου
Την παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, η απόφαση για νέα παράταση της δικηγορικής αποχής, ελήφθη ενόψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή εντός της προσεχούς εβδομάδας, χωρίς ουσιώδεις αλλαγές, σύμφωνα με τη δημόσια εξαγγελία των συναρμοδίων υπουργών σε συνέντευξη Τύπου.
Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι δικηγόροι και στην κυβερνητική πρόταση, για αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24%. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν ότι «η επιβολή ΦΠΑ, ειδικά στις δικηγορικές υπηρεσίες προσβάλλει το συνταγματικό δικαίωμα των διαδίκων για πρόσβαση στη δικαιοσύνη και δικαστική προστασία, καθώς και την αρχή της ισότητας των διαδίκων».
Η συντονιστική επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου στις 23 Απριλίου 2016, προκειμένου να εκτιμηθούν οι έως τότε εξελίξεις στο ασφαλιστικό και να ληφθούν αποφάσεις.
Πολωνία: «Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στη Γροιλανδία», λέει ο πρωθυπουργός Τουσκ
13:27
Νεκρός ο 84χρονος αγρότης που αγνοούνταν στη Ροδόπη - Εντοπίστηκε μέσα στον ποταμό Λίσσο
13:26
Συναγερμός: Άνδρας απειλεί να πέσει από κτήριο στο κέντρο της Αθήνας
13:15
Απέλαση Βρετανού διπλωμάτη από τη Ρωσία: «Εξετάζουμε προσεκτικά την απάντησή μας» λέει το Λονδίνο
13:13