ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνής Ημέρα Μνημείων με δωρεάν είσοδο σε μνημεία κι αρχαιολογικούς χώρους

Διεθνής Ημέρα Μνημείων με δωρεάν είσοδο σε μνημεία κι αρχαιολογικούς χώρους
Στύλοι Ολυμπίου Διός EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ελεύθερη θα είναι σήμερα 18/4 η είσοδος του κοινού σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μνημείων.

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Πολιτισμού, σήμερα Δευτέρα, θα είναι κατ’ εξαίρεση ανοιχτοί και με ελεύθερη είσοδο όλοι οι Αρχαιολογικοί Χώροι και τα Μνημεία και θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους, εκτός από εκείνα που παραμένουν κλειστά κάθε Δευτέρα.

Φέτος, με την ευκαιρία της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, η Διεθνής Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου, είναι αφιερωμένη στην αθλητική κληρονομιά, έπειτα από σχετική απόφαση του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) και της UNESCO.

Η Διεθνής Ημέρα Μνημείων αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και γι αυτό κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο με πρωτοβουλία της UNESCO και του ICOMOS κάθε μορφής εκδηλώσεις.

Στόχος είναι, όχι μόνο να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό η σημασία των μνημείων κάθε χώρας και τα προβλήματά τους, αλλά και να προωθηθεί η υπόθεση της προστασίας και ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ